Kauno komanda Londone susikūrė 2004-ais metais. Ją, kaip ir ne vieną lietuvišką futbolo klubą Jungtinėje Karalystėje subūrė entuziastai, Lietuvoje daugiau ar mažiau profesionaliai sportavę, tačiau dėl gyvenimo aplinkybių priversti laimes ieškoti svetur ir norintys bent jau savo malonumui pagainioti kamuolį.

Praėjusiais metais komandoje įvyko dideles permainos - klubo vadovu tapo Romas Poluškinas, komandos pavadinimas buvo pakeistas į „Kaunas FC“ ir žengtas žingsnis link didelių tikslų.

„Galima sakyti, kad susikūrėme prieš daugiau nei metus, tačiau jau dabar pasiekėme įspūdingų rezultatų. Būdami visai dar naujokai praėjusiais metais žaidėme „The FA Newham Major Futsal League“ čempionate, kur tarp vienuolikos komandų užėmėme trečią vietą ir tik trim taškais atsilikome nuo nugalėtojų.

Prie komandos prisijungus keliems naujokams pradėjome rodyti dar geresnius rezultatus ir laimėjome kasmet rengiamą Valerijui Lobanovskiui atminti skirtą taurę. Tai pat dalyvavome „The FA Newham Futsal Cup“, kur finale susitikome su garsiaisiais Londono „Genesis FC“, kuris yra šių metų salės futbolo aukščiausios lygos lyderis, ir vienintelis klubas, laimėjęs prieš pačią Anglijos rinktinę. Visgi mums po sunkios kovos pavyko nugalėti šią komanda ir iškovoti jau antra taurę,“ – pasakojo R. Poluškinas.

Po sėkmingo starto „Kaunas FC“ buvo pastebėtas „The FA“ atstovų ir pakviestas dalyvauti „The FA National Futsal League“ antrame divizione - tai antras pagal pajėgumą salės futbolo divizionas.

Anot klubo vadovo, lietuvių tikslas – tapti šio diviziono čempionais ir patekti į aukščiausią lygą. Laimėjusi ją komanda atstovauja Jungtinei Karalystei „UEFA Futsal“ čempionate.

„Mūsų sėkmę lemia didelės ambicijos ir geras žaidimas. Iš čia ir puikūs rezultatai, kuriuos parodėme per labai trumpą laiką. Beje nuo 2016 metų olimpiados Brazilijoje salės futbolas debiutuos kaip atskira sporto šaka, todėl Anglijos futbolo asociacija („The FA“) suka galvą, kaip populiarinti bei kelti salės futbolo lygį. Anglijos futbolo rinktinė nėra pati stipriausia, nes salės futbolas šioje šalyje yra primirštas. Todėl FA tikslas paprastas – populiarinti salės futbolą, burti stiprias komandas, su savo sirgalių bazėmis ir taip išauginti pajėgius salės futbolo žaidėjus, kurie galėtu dalyvauti svarbiausiose tarptautiniuose turnyruose.

Nuo 2013 metų aukščiausioji Anglijos salės futbolo lyga bus transliuojama per „Sky“ sporto kanalą. FA nuosekliai seka naujas komandas, kurios turi savo viziją, idėją, pasirengusius žaidėjus, finansinį pasirengimą, strateginį plėtros planą, gali suteikti lygai stiprią reklamą ir prisidėti prie jos populiarinimo. Dėl visų šių paminėtų priežasčių bei gerų rezultatų, mes ir buvome pastebėti bei pakviesti.

Šiemet „The FA National Futsal League“ antrame divizione, jau spėjome sužaisti 8-erias rungtynes, iš kurių laimėjome 7-erias ir vienas sužaidėme lygiosiomis. Po šių susitikimų „Kaunas FC“ yra pirmoje vietoje su 22 taškais ir įtikinamai lenkia antroje vietoje esantį „Glouchester FR“ (13 taškų)“, - džiaugėsi R. Poluškinas.

Pirmenybėse dar liko 12 turų.

Vasario 1-ą diena prasidėjo kasmetinė „The FA Newham Futsal League“, kurioje „Kaunas FC“ dalyvauja antrą kartą ir tikisi iškovoti pirmą vietą.

„Kaunas FC“ vadovo teigimu, greitu laiku duris turėtų atverti ir klubo futbolo mokykla, kuri yra privaloma kiekvienam „The FA National“ lygoje žaidžiančiam klubui.

„Mūsų taikinys yra Rytų Londonas ir ten gyvenantys imigrantai iš Rytų Europos, kuriu atžaloms sudarysime sąlygas treniruotis. Musu planai neapsiriboja ties JK. Jeigu futbolo mokykla Londone pasiteisins, planuojame plėstis ir į didžiuosius Lietuvos miestus, kadangi talentingi Lietuvos futbolininkai neturi rimtų galimybių būti pastebėti ir prastos sąlygos trukdo tobulėti.

Turime didelių planų, susijusių su salės futbolu ne tik čia, JK, bet ir Lietuvoje, tačiau tik sunkiai dirbant juos visus galima įgyvendinti“, - pridūrė R. Poluškinas.

Primename, kad aukščiausioje Anglijos salės futbolo lygoje jau žaidžia Londono FC „Baltic“ ekipa, sudaryta iš Baltijos šalių imigrantų. Ji po 9-ių turų turi 19 taškų ir užima trečią vietą. Pirmauja FC „Genesis“ ir „Helvecia FC“, surinkę po 24 taškus.

„FA National Futsal League“ II-o Pietų diviziono turnyro lentelė:


1.Kaunas FC871023:822
2.Gloucester Futsal Revolution834122:1913
3.Maccabi GB Futsal832324:1811
4.University of Plymouth FC820614:196
5.Reading Futsal Club811613:324

Londono lietuvių salės futbolo klubo „Kaunas FC“ logotipas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)