Pusę Ispanijos futbolo čempionato – pirmą ratą – „Barcelona“ baigė taip nė karto ir nenugalėta ir surinko net 55 taškus iš 57 galimų – tai nauji „La Liga“ rekordai.

Sekmadienį „Barcelona“ svečiuose 3:1 (1:0) pranoko ambicingąją „Malagą“. Ši pergalė grąžino T. Vilanovos ekipai 11 taškų pranašumą prieš artimiausią persekiotoją Madrido „Atletico“, o prieš Madrido „Real“, kuris savaitgalį neįveikė autsaiderės „Osasuna“ – padidino net iki 18 taškų.

„Malaga“ gali pasigirti geriausia gynyba Ispanijoje, tačiau pirmą įvartį „Barcelona“ ekipai ji vaikiškai padovanojo. Ignacio Camacho įteikė kamuolį Lioneliui Messi (27 min.) - lyg žudikui peilį, o šis šaltakraujiškai pergudravo „Malaga“ vartininką Willy Caballero.

Tai buvo jau 28-as keturiskart geriausio iš eilės pasaulio futbolininko įvartis Ispanijos čempionate ir devintas iš eilės – asmeninis rekordas. Nuo „La Liga“ rekordo, pagal iš eilės įmuštus įvarčius, L.Messi skiria vienas mačas – 1996-97 m. sezone buvęs „Barcelona“ puolėjas Ronaldo sužaidė 10 rezultatyvių rungtynių iš eilės.

L.Messi prisidėjo ir prie abiejų kitų „Barcelona“ įvarčių. Atliko rezultatyvius perdavimus Cescui Fabregasui (53 min.) ir Thiago Alcantarai (82 min.).

Garbės įvartį, žaisti likus minutei, „Malaga“ ekipai baudos smūgiu pelnė Diego Buonanotte (89 min.). Po šios nesėkmės „Malaga“ (31 tšk.) prarado ketvirtą vietą Ispanijos čempionate. Į ją pakilo „Real Betis“ (35 tšk.).

„La Liga“ pergalių seriją iki dvylikos pratęsusi „Barcelona“ pasiekė ir dar vieną Ispanijos čempionato rekordą – įvartį pelnė jau 37-ame mače iš eilės.