„Liverpool“ negalės pasirašinėti sutarčių su jaunimo akademijų auklėtiniais, kurie „Premier“ ir EFL lygų klubų buvo registruoti per pastaruosius 18 mėnesių.

2016 metų rugsėjį „Liverpool“ padavė paraišką norėdamas registruoti „Stoke City“ akademijos žaidėją. Jau buvo sutarta dėl kompensacijos, tačiau paraiškos „Premier“ lygos komitetas nepriėmė.

„Premier“ lygos tyrime buvo nustatyta, kad „Liverpool“ kalbėjosi su dvylikamečiu žaidėju ir jo šeima anksčiau nei buvo leidžiama. Be to, sumokėjo jam ir šeimai, kad galėtų žiūrėti rungtynes „Anfield“ stadione.

„Liverpool“ taip pat pasiūlė padengti žaidėjo mokyklos išlaidas, kurioms lėšų tuo metu jau buvo skyręs „Stoke“ klubas.

Tai buvo naujos taisyklės pažeidimas, nes padengti išlaidas klubui galima tik jei tai siūloma visiems kviečiamiems jaunuoliams. Šis atvejis buvo ne toks.

„Premier“ lyga draudžia klubams imtis bet kokių drąsinančių priemonių, kad priviliotų talentus ar paskatintų priimti atitinkamą sprendimą. „Liverpool“ klubas sutiko su tuo, kad taisykles pažeidė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją