Sąraše – 23 žaidėjai, tarp kurių yra ir naujokų, ir po pertraukos į rinktinės sudėtį grįžtančių futbolininkų.

Lietuvos nacionalinė rinktinė UEFA Tautų lygos C grupėje dar nėra iškovojusi nė taško ir turnyro lentelėje rikiuojasi paskutinėje vietoje.

Lietuvos komanda per ketverias sužaistas rungtynes patyrė keturias nesėkmes. Iš pradžių 0:2 prieš Liuksemburgą, net 0:6 prieš Turkiją, paskui sekė pralaimėjimas 1:2 prieš Farerus ir 0:2 dar sykį prieš turkus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tautų lygoje Lietuvos rinktinei liko sužaisti du mačus – rugsėjo 22 dieną namuose laukia akistata su Farerų Salomis, rugsėjo 25 dieną išvykoje – su Liuksemburgu.

„Laukiame ateinančios savaitės. Suprantame, lengva nebus. Po keturių pralaimėjimų žinome, kad turime įmušti, visi supranta šią situaciją. Pirmos rungtynės laukia su Farerais, norime laimėti.

Manau, gerai pasirengsime, su savo štabu daug analizavome varžovus, žinome jų stiprias ir silpnas puses, paruošime žaidėjus rungtynėms ir matysime, kas yra įmanoma ir kas ne. Bet svarbiausia – mūsų pačių žaidimas. Man svarbu buvo išanalizuoti kiekvieną žaidėją, kaip jis gali prisitaikyti prie mano idėjų.

Šie 23 žaidėjai buvo pasirinkti po ilgų svarstymų, esu tikras, kad jie gali duodi dvejas geras rungtynes. Neturėsime daug laiko pasiruošimui, savaitgalį visi dar žais klubuose, tikimės, kad niekas negaus traumų, tada atsistatysime, skirsime daug laiko tam. Galiu pažadėti, kad kitą ketvirtadienį atiduosime viską.

Paskutinį mėnesį bendravau su visais kandidatais, su visais palaikau gerus santykius, norėjau jiems perduoti savo žaidimo filosofiją, išklausiau jų idėjas“, – kalbėjo specialistas iš Vokietijos.

Lietuvos rinktinės sudėtyje – septyni „Optibet A lygos“ futbolininkai.

„Kai žiūriu į mūsų sudėtį, matau 7 žaidėjus iš mūsų aukščiausios lygos, tai yra neblogas skaičius. Žinoma, rinkdamasis sudėtį aš žiūriu ne į tai, kuriame klube žaidėjas žaidžia, o tai, kas yra geriausi variantai laimėti rungtynes prieš Farerų Salas ir Liuksemburgą“, – dėstė jis.

Po ilgos pertraukos į rinktinės sudėtį sugrįžo Modestas Vorobjovas ir Domantas Šimkus. Trenerio teigimu abu žaidėjai neabejotinai padės rinktinei siekti pergalių.

„Kiek tenka matyti Modestą, jis visada žaidžia savo klube Rumunijoje. Domantas buvo be klubo, dabar rado gerą variantą Slovėnijoje. Neabejoju, kad jie abu galės padėti mums norint būti sėkmingais“, – teigė R. Breu.

Atsisakiusių atvykti į Lietuvos rinktinės stovyklą nebuvo. Taip pat treneris išskyrė, kad išsamiai analizavo kiekvieną rinktinės kandidatą.

„Visų pirma, aš manau, kad visi nori čia atvykti. Stebėjau maždaug 35-36 žaidėjus, ypatingai tuos, kurie rungtyniauja A lygoje. Kiekvieną savaitę peržiūriu daugybę rungtynių ir galiu drąsiai teigti, kad esu matęs kiekvieno žaidėjo bent 270 minutes žaidimo laiko“, – kalbėjo treneris.

Kalbėdamas apie artimiausių varžovų – Farerų komandą, treneris išskyrė jų fiziškumą ir charakterį.

„Farerų Salos yra fiziškai gera komanda, jie nežaidžia daug su kamuoliu, turime būti atsargūs tranzicijoje. Jie žaidžia paprastą, bet efektyvų futbolą, visada yra svarbu suprasti jų charakterį ir mentalitetą.

Varžovai kausis visas 90 minučių ir niekada nėra lengva prieš juos žaisti. Bet manau, kad mūsų kokybė yra pakankamai gera norint pasiekti pergalę mūsų stadione“, – kalbėjo specialistas.

Vokiečio buvo paklausta ir apie pasirodžiusius pranešimus apie Seime parengtą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) tiesioginio valdymo įstatymą, treneris situaciją komentuoti atsisakė ir teigė, kad jis koncentruojasi tik Lietuvos futbolo plėtrą.

„Aš čia ne tam, kad kalbėčiau apie politiką. Aš čia dirbu techniniu direktoriumi. Aš galvoju tik kaip padaryti Lietuvos futbolą sėkmingu. Tai klausimas federacijos vadovams“, – sakė R. Breu.


Lietuvos rinktinė į treniruočių stovyklą susirinks šį sekmadienį, o pirmas oficialias lango rungtynes žais ketvirtadienį namuose su Farerų Salų komanda. Sekmadienį lauks išvykos akistata su Liuksemburgu.

Lietuvos rinktinės rugsėjo mėnesio tvarkaraštis:

Rugsėjo 22 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Lietuva – Farerų Salos.

Rugsėjo 25 diena (sekmadienis), 21.45 val. Liuksemburgas – Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją