„Nors Lietuvoje krepšinis laikoma antra religija, sporto žurnalistai labiau mėgsta žaisti futbolą. Tai įrodo ir nuolat augantis Lietuvos žurnalistų futbolo čempionato dalyvių skaičius – šiais metais debiutuos net trys komandos“, - sako „PRESS‘o“ pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Lietuvos čempionate, kaip jau įprasta, žais dvi „PRESS'o“ komandos. Prie kitų senbuvių – Kauno, Klaipėdos, Panevėžio žiniasklaidos atstovų, „LRT“ darbuotojų, Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentų, viešųjų ryšių darbuotojų ekipos „Propaganda“ – šįsyk prisidės debiutantai: „Lietuvos ryto“, DELFI ir „Futbolo.tv“ žurnalistai.

Svečių teisėmis į Vilnių atvyksta Briansko (Rusija) žurnalistai. Čempionate bus renkami geriausiai futbolą žaidžiantys Lietuvos žurnalistai, jiems bus įteikti specialūs mineralinio vandens „Vytautas“ ir leidyklos „Šiaurės Lietuva“ prizai.

Lietuvos čempionato nugalėtojai iškovos teisę žaisti tradiciniame tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre. Jau devintus metus iš eilės rengiamas turnyras vyks gegužės mėnesį Druskininkuose.

„Kasmet Lietuvoje rengiamas ne tik Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas, bet ir tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras, be to Lietuvos sporto žurnalistai nuolat dalyvauja užsienyje vykstančiuose futbolo turnyruose. Šiais metais jau gavome kvietimus į turnyrus Danijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Ukrainoje ir Rusijoje“, - sakė T. Vencevičius.

Iki šiol visuose penkiuose Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatuose triumfavo sostinės komandos. Po du kartus nugalėtojų taurę laimėjo „PRESS‘as“ ir LŽS sporto žurnalistų klubo antra komanda „Freelancers“, kartą nugalėjo VU Žurnalistikos instituto studentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)