Iš 18 pakviestų futbolininkų net trylika priklauso Anglijos lygų klubams. Kiti žaidėjai atstovauja du garsiausius ir Anglijos „Premier" lygoje rungtyniaujančius Velso klubus - „Cardiff City F.C." ir „Swansea City A.F.C."

Vienas iš pagrindinių Velso rinktinės gynybos ramsčių - Kieron Freeman, kuris rungtyniauja Anglijos „Championship" lygos klube "Derby County" ir nuolat pasirodo šios ekipos startinėje sudėtyje.

Saugų grandyje išsiskiria Škotijos „St. Johnstone" klube žaidžiantis dvidešimtmetis Gwion Edwards ir Norvegijos klubui „Tromsø IL" atstovaujantis Josh Pritchard.

Puolėjų gretose žiba Tom Lawrence, kuris atstovauja "Manchester United" jaunimo U-21 komandai ir pelnė pergalingą įvartį dvikovoje su moldavais, padovanojusį Velsui vienintelę pergalę šiame atrankos cikle.

„Mums teko stebėti Velso rungtynes ir žinome kokiose klubuose žaidžia jų žaidėjai, tad sunku suprasti kaip jie taip prastai startavo šiame atrankos cikle. Juk komanda nėra silpna, gal tiesiog nepavyko jiems kažko įgyvendinti. Ši rinktinė pasižymi labai greitais ir techniškais krašto saugais ir būtent per juos vyksta visas jų žaidimas. Manau, jog laukia labai rimtos ir sunkios rungtynės", - lff.lt prieš dvikovą Bangoro mieste sakė rinktinės vyr. treneris Arminas Narbekovas.

Į Velsą mūsų šalies jaunimo rinktinė atvyksta stovėdama laipteliu aukščiau už varžovus ir po keturių sužaistų rungtynių savo sąskaitoje turėdama 7 taškus.

„Nemanau, jog tas faktas, kad mes turnyro lentelėje esame aukščiau už Velsą, gali mums pakišti koją. Juk mes puikiai žinome savo galimybes ir tai, kad nei vienas varžovas nepasiduos be kovos", - kalbėjo A. Narbekovas.

Lietuvos U-21 rinktinei rungtynėse su Velsu ir Anglija negalės padėti keli futbolininkai - diskvalifikuotas Donatas Kazlauskas ir rezultatyviausias Europos U-19 čempionato žaidėjas Gratas Sirgėdas pakviesti į nacionalinę rinktinę, o Simonas Stankevičius atstovauja U-19 rinktinei atrankos varžybose Lenkijoje.

"Prieš rungtynes neramina tai, jog praradome nemažai žaidėjų. Į nacionalinės rinktinės stovykla pakviestas Gratas Sirgėdas, su U-19 rinktine išvyko Simonas Stankevičius. Prieš kelionę į Didžiają Britaniją traumas patyrė Vilmantas Bagdanavičius, Tomas Salamanavičius ir Zigmantas Jesipovas. Tačiau tai yra normalu, nes sezono pabaiga, futbolininkai jaučia nuovargį, neretai jiems reikia sužaisti tris rungtynes per savaitę", - sakė A.Narbekovas.

Visgi, pasak trenerio, šio atrankos ciklo tikslai nesikeičia ir rinktinė toliau kovos grupėje dėl aukščiausių pozicijų.

„Šiemet turime galimybes ir galime pakovoti dėl kelialapio į kitą etapą. Laukia dvi nelengvos rungtynes su Velsu ir Anglija per kurias mes stengsimės išspausti iš savęs maksimumą", - kalbėjo U-21 rinktinės treneris.

Europos U-21 čempionato atrankos rungtynės Velsas - Lietuva vyks spalio 11 d. 16 val. Lietuvos laiku Bangoro "Nantporth" stadione.

Velso U-21 rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai

Connor Roberts (Cheltenham Town F.C. , Anglija)
Danny Ward (Liverpool F.C., Anglija)

Gynėjai

Kieron Freeman (Derby County F.C., Anglija)
Morgan Fox (Charlton Athletic F.C., Anglija)
Elliott Hewitt (Ipswich Town F.C., Anglija)
George Ray (Crewe Alexandra F.C., Anglija)
Scott Tancock (Swansea City A.F.C.)
Joe Walsh (Crawley Town F.C., Anglija)

Saugai

Billy Bodin (Torquay United F.C., Anglija)
Tom O'Sullivan (Cardiff City F.C.)
Gwion Edwards (St. Johnstone F.C., Škotija)
Lee Lucas (Swansea City A.F.C.)
Lee Evans (Wolverhampton Wanderers F.C., Anglija)
Josh Pritchard (Tromsø IL, Norvegija)

Puolėjai

Bradley Reid (Wolverhampton Wanderers F.C., Anglija)
Wes Burns (Bristol City F.C., Anglija)
Ellis Harrison (Bristol Rovers F.C., Anglija)
Tom Lawrence (Manchester United F.C., Anglija)