„Turėsime galimybę pamatyti naujų veidų ir ne tik treniruočių, bet ir rungtynių metu įvertinti, kurie futbolininkai gali kandidatuoti į rinktinę. Užduotis – ne siekti rezultatų bet po truputį ruoštis atrankos varžyboms. Mūsų Europos čempionato atrankos grupė labai stipri, bet kelsiu tikslą įveikti šį barjerą“, - sakė treneris.

Į U-19 rinktinę šiam turnyrui pakviesti tik Lietuvoje rungtyniaujantys futbolininkai.

Kadangi turnyras neįeina į tarptautinių varžybų kalendorių, rinktinei atstovaus tik tie žaidėjai, kuriuos galėjo išleisti mūsų šalies klubai.

„Daug šio amžiaus futbolininkų rungtyniauja užsienio klubuose – turiu galvoje tiek Anglijoje ar Italijoje esantį gausų būrį nacionalinės futbolo akademijos auklėtinių, tiek kitus potencialius rinktinės kandidatus. Tokių šiuo metu yra ir Škotijoje, Danijoje, Airijoje“, - aiškino V. Dambrauskas.

Pats specialistas į jaunimo rinktinę šį kartą atvyksta jau ne iš Anglijos, kur kelerius metus sėmėsi futbolo žinių ir dirbo treneriu, o iš Panevėžio „Ekrano“.

Lietuvos čempionų klube trenerio asistentu žiemą pradėjęs dirbti V. Dambrauskas teigė, kad darbas rinktinėje – didelis iššūkis ir atskleidė savo filosofiją.

„Klube nuolat matai žaidėjus ir juos jau gerai pažįsti, o rinktinėje per trumpą laiką reikia išgauti maksimumą. Todėl tai specifiškai įdomus darbas. Turiu įvairių idėjų ir naujovių, kurias stengsiuosi pritaikyti, įdiegti tam tikrą žaidimo braižą. Negaliu sakyti, kad žaisime patrauklų atakuojantį futbolą, nes tai priklauso nuo turimų žaidėjų. Sieksiu surasti balansą ir išnaudoti žaidėjų stipriąsias puses“, - kalbėjo treneris.

Į Palangą komanda renkasi sekmadienį, o pirmadienį U-19 rinktinės laukia pirmosios A grupės rungtynės su Kretingos „Minija“. Antradienį lietuvių jaunimo varžovais bus Liepojos „Metalurgs“ (Latvija) dubleriai. Kovo 10-ą vyks turnyro pusfinaliai, o finalas numatytas kovo 12-ą.

Lietuvos jaunimo U-19 (1993 m.) rinktinės žaidėjų sąrašas:

Vartininkai:

1. Jonas Saryčevas (Vilniaus „Rotalis“)
2. Lukas Žukauskas (FBK „Kaunas“)

Gynėjai:

3. Žygimantas Kiršis (Vilniaus “Granitas”)
4. Paulius Daukša (FBK “Kaunas”)
5. Edgaras Žarskis (VMFD “Žalgiris”)
6. Renatas Kapustinas (Nacionalinė futbolo akademija - NFA)
7. Justinas Gusnič (Vilniaus “Rotalis”)
8. Aleksandras Osetrovas (Vilniaus “Rotalis)

Saugai:

9. Markas Beneta (NFA)
10. Paulius Budrys (Plungės sporto mokykla)
11. Ovidijus Verbickas (Vilniaus “Rotalis”)
12. Rokas Gedminas (NFA)
13. Mantvydas Eiza (NFA)
14. Erikas Grigaitis (NFA)
15. Tadas Vilkevičius (FBK “Kaunas”)

Puolėjai:

16. Linas Bružas (FBK “Kaunas”)
17. Rolandas Gumbrys (“FBK Kaunas”)
18. Lukas Baranauskas (NFA)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją