Lietuviai po lygiųjų (0:0) namuose su Škotijos rinktine bei pergalės (1:0) išvykoje prieš Čekiją su 4 taškas kartu su škotais pirmauja savo atrankos grupėje. Tiesa, ispanai žaidė vieneriomis rungtynėmis mažiau ir turi 3 taškus.

"Tikrai nežaisime devyniais gynėjais. Žaisime panašiai kaip Čekijoje. Pastatysim asmeniškai ką nors prie jų (Ispanijos rinktinės - BNS) lyderių", - diplomatiškai būsimojo mačo akcentus dėliojo treneris.

Pasak R. Žutauto, šį kartą rinktinėje dėl traumos (stiprus dubens kaulo sumušimas) nebus vartininko Giedriaus Arlauskio, kurį pakeis Vytautas Černiauskas.

Gynėjų grandį papildė Mantas Fridrikas, kuris pakviestas vietoje Lino Klimavičiaus, o vietoje saugo Dominyko Galkevičiaus rinktinėje bus Arvydas Novikovas. Nebus komandoje po traumos atsistatyti nespėjusio puolėjo Andriaus Veličkos.

Pasak R. Žutauto, vartininkui G. Arlauskui leista atsigauti po traumos ir prasimušti į Kazanės „Rubin“ klubo pagrindinę sudėtį, po traumos dar neatsigauna ir A. Velička. Į komandą galėjo būti pakviestas ir kitas U-21 rinktinės gynėjas L. Klimavičius, tačiau jis yra diskvalifikuotas ir gydosi traumą.

„Stengsimės šiuos jaunus žaidėjus po truputį į traukti į sudėtį, leisime jiems įgyti patirties ir tuo pačiu po truputį jauninsime komandą“, - sakė rinktinės treneris R. Žutautas.

"Laukiu visų žaidėjų atvykstant spalio 4 dieną. Iškart vyksime į Salamanką. Per keturių dienų treniruočių stovyklą bandysime analizuoti ispanų žaidimą, o taip pat modeliuosime savo veiksmus",- kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris.

R. Žutautas apgailestavo, jog ne visi rinktinės nariai užsienio klubuose turi žaidybinės praktikos.

"Kas žaidė - tas ir žaidžia. Kas sėdėjo ant (atsarginių - BNS) suolelio - tas ir sėdi. Gaila, tačiau tokia yra realybė".

LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus vylėsi, jog Lietuvos rinktinę mače su ispanais palaikys keli šimtai aistruolių bei argumentavo rinktinės sprendimą į Salamanką išvykti anksčiau.

"Nusprendėme vykti anksčiau - ne prieš dvi dienas iki mačo. Kelionė pakankamai varginanti, žaidėjams reikia pailsėti".

Pasak rinktinių direktoriaus, po mačo su ispanais, planuojamos Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės Stambule (Turkija) su Saudo Arabija. Tačiau oficialiai iki antradienio spaudos konferencijos dar nebuvo suderintos visos detalės.

"Turime keletą pasiūlymų draugiškoms rungtynėms lapkričio mėnesį - Izraelis arba Šiaurės Airija. Tačiau viskas dar derybų stadijoje", - sakė R. Tautkus.

Savo ruožtu R. Žutautas, kurio vadovaujamai Lietuvos rinktinei mačas su ispanais bus paskutinės oficialios rungtynės šiemet, Stambule planuoja duoti pasireikšti jaunimui. Mat į Ispaniją rinktinės sudėtyje vyksta 23 futbolininkai.

"Nebūtų pats skaudžiausias pralaimėjimas. Norisi teigiamo rezultato. Tragedijos tikrai nebus. Atsakomasis mačas Kaune su ispanais laukia kovo 29 dieną", - į klausimą apie galimą nesėkmę spalio 8 dieną rungtynėse su pasaulio bei Europos čempionais atsakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas mačui su Ispanija:

vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas, Paulius Grybauskas ir Vytautas Černiauskas;

gynėjai: Andrius Skerla, Tadas Kijanskas, Ramūnas Radavičius, Marius Stankevičius, Arūnas Klimavičius, Marius Žaliūkas ir Mantas Fridrikas;

saugai: Deividas Šemberas, Saulius Mikoliūnas, Edgaras Česnauskis, Mindaugas Panka, Linas Pilibatis, Kęstutis Ivaškevičius, Arvydas Novikovas, Vytautas Lukša ir Deividas Česnauskis;

puolėjai: Tomas Danilevičius, Darvydas Šernas, Robertas Poškus ir Artūras Rimkevičius.

2012 metų Europos futbolo pirmenybių I atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, mačai, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1.Škotija21102:14
2.Lietuva21101:04
3.Ispanija11004:03
4.Čekija10010:10
5.Lichtenšteinas20021:60

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją