29-erių naujokas pirmuosius savo žingsnius profesionalaus futbolininko karjeros link žengė dar gimtojoje Kretingoje, o sulaukęs keturiolikos persikėlė tobulėti į Nacionalinę futbolo akademiją.

Kretingiškio pirmuoju klubu tapo tuo metu dar gyvavęs ir Pirmoje lygoje rungtyniavęs Kauno „Atletas“. Vėliau žaidėjas persikėlė į Vilniaus „Žalgirį“, kur būdamas vos septyniolikos metų debiutavo aukščiausiame šalies futbolo divizione.

Ketvirtasis šiauliečių komandos naujokas į Saulės miestą atvyksta iš jau minėto „Žalgirio“, į kurio gretas sugrįžo 2022 metais. Ten futbolininkas turėjo turbūt geriausią ir įsimintiniausią savo karjeros etapą.

Tais pačiais metais puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis Donatas su šalies vicečempionų ekipa pirmąkart Lietuvos futbolo istorijoje pateko į UEFA Konferencijų lygos turnyro grupių etapą ir savo apdovanojimų lentyną papildė pirmaisiais trofėjais – tapo šalies čempionu, laimėjo LFF taurę bei kėlė į viršų LFF Supertaurės trofėjų. D. Kazlauskas žaliai baltų gretose iš viso sužaidė 78 rungtynes, pelnė 14 įvarčių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus savo komandos draugams.

Be to, praėjusiais metais puolėjas UEFA Čempionų lygos atrankos etapo rungtynėse pelnė ir išlyginamąjį įvartį į Turkijos futbolo grando Stambulo „Galatasaray“ ginamus vartus.

Donatas taip pat buvo kviečiamas į visas Lietuvos jaunimo rinktines, o šiuo metu yra ir nacionalinės vyrų rinktinės narys. Jos marškinėlius žaidėjas iš viso yra užsivilkęs 34 kartus, pelnęs 2 įvarčius ir atlikęs tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Atakoje rungtyniaujantis naujausias šiauliečių ekipos narys savo karjeroje taip pat yra rungtyniavęs Ukrainos „Lviv“, Lenkijos „Lechia“ ir „Olimpia“, Rumunijos „Academica“, Vilniaus „Riterių“ ir Klaipėdos „Atlanto“ ekipų gretose.

„Pirmieji įspūdžiai – puikūs. Jaučiu, kad papuoliau į puikų kolektyvą turinčią stiprią komandą, kuri, neabejotinai, duos gerą kovą, nesvarbu, kad ir koks tai varžovas bebūtų.

„Šiaulių“ komandai visuomet jaučiau simpatiją, nes ji man kažkiek primena Klaipėdos „Atlanto“ laikus. (Šypsosi) Na, tiesa sakant, su kitais klubais nepavyko susitarti, o jausdamas tiek iš klubo vadovybės, tiek iš vyriausiojo komandos trenerio dėmesį ir veiksmus įrodančius, jog esu čia labai laukiamas, nusprendžiau susieti ateitį su Saulės miestu.

Džiaugiuosi, kad rungtyniaujant Vilniuje pavyko iškovoti pirmąjį čempionų titulą ir vietą UEFA Konferencijų lygos turnyro grupių etape. Kaip ir kiekvienam futbolininkui, visur norisi gauti kuo daugiau žaidybinio laiko ir maksimaliai prisidėti prie klubo rezultatų, todėl to paties tikiuosi ir Šiauliuose.

Geltonai juodiems aistruoliams pažadu atiduoti visą save ginant šios organizacijos garbę ir spalvas bei pabandyti žengti dar vieną žingsnį į priekį titulo link. Pirmyn, Šiauliai!“, – skambiai pokalbį užbaigė D. Kazlauskas.

Ketvirtasis šio tarpsezonio naujokas ateinančiame sezone užsivilks 99 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Istorinę trečią vietą praėjusiame sezone iškovojusi FA „Šiauliai“ išsaugojo dar vieną šiauliečių gretose rungtyniavusį futbolininką. Ateitį su geltonai juodais susiejo Simonas Paulius.

Kretingiškis į Saulės miestą atvyko dar 2021 metais, kuomet prie pagrindinės ekipos vairo stojo Mindaugas Čepas. Per šiuos trejus metus užtikrintumu ir ištverme aikštės viduryje išsiskyręs Simonas tapo vienu iš pagrindinių trenerio pasirinkimų. Vilkint geltonai juodus marškinėlius iš viso sužaidė 82 rungtynes, pelnė įvartį ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus savo komandos draugams.

Parašą ant naujos sutarties suraitęs futbolininkas su „Šiaulių“ ekipa tapo Pirmos lygos nugalėtoju, o praėjusiame sezone iškovojo ir istorinius A lygos bronzos medalius.

„Visų pirma, malonu likti Šiauliuose dar vienam sezonui. Sprendimą priimti buvo ganėtinai paprasta, nes jaučiau pasitikėjimą tiek iš trenerių, tiek iš vadovybės. Be to, rungtyniauti lietuvių pagrindu sudarytoje komandoje – vienas malonumas, o ką jau bekalbėti apie kiekvienais metais matomą augimą ir rezultatus.

Per šį praleistą laiką Šiauliuose pačiam labiausiai įstrigo tai, kad prieš 3 metus svarsčiau išvis nebežaisti futbolo profesionaliai, bet tada su manimi susisiekė „Šiauliai“ ir pasiūlė dar pažaisti Pirmoje lygoje. Na, o visa tai privedė prie to, kad laimėjome ją, įsitvirtinome A lygoje ir galiausiai po 24 metų pertraukos padovanojome Saulės miestui pajėgiausio šalies čempionato apdovanojimus.

Kalbant apie šiuos metus, tai pagrindinis dalykas yra kaip ir kiekvienais – išvengti traumų ir stengtis padėti komandai siekti išsikeltų tikslų.

Saulės miesto futbolo bendruomenei palinkėsiu ir toliau taip stipriai palaikyti savo miesto komandą, na, o mes stengsimės džiuginti juos gerais rezultatais“, – teigė naują sutartį pasirašęs S. Paulius.