"Atlanto" gynėjas patyrė smulkią traumą, todėl pirmadienį treniravosi atskirai. Tuo tarpu Čekijoje rungtyniaujantis T. Radzinevičius susilaužė ranką ir antradienio dvikovoje nepasirodys.

Buvęs Marijampolės "Sūduvos" puolėjas traumą patyrė kurioziškoje situacijoje - slydo nuo laiptų ir nesėkmingai bandė pasiremti ranka. Nors iš pradžių buvo įtarta, kad žaidėjas tiesiog išsinarino ranką, dėl nepakeliamo skausmo pakartojus tyrimus paaiškėjo, jog ranka yra lūžusi. Vis tik puolėjas nepaliks rinktinės stovyklos ir bent jau morališkai palaikys komandos draugus.

Pirmą treniruotę Prahoje Algimanto Liubinsko auklėtiniai surengė sekmadienį vakare. Toje treniruotėje taip pat nedalyvavo rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius, kuris prie komandos draugų prisijungė pirmadienį ryte.

Prahoje Lietuvos rinktinė treniruotes rengia visiškai naujame, vos gegužės 15 dieną atidarytame "Eden" stadione, kuriame rungtyniaus "Slavia" klubas. Būtent ši komanda žaidė kol kas vieninteles rungtynes šiame 40 milijonų eurų (apie 140 milijonų litų) kainavusiame stadione.

Pirmadienio vakarinėje treniruotėje vienoje grupėje treniravosi 11 žaidėjų: Žydrūnas Karčemarskas, Arūnas Klimavičius, Andrius Skerla, Vidas Alunderis, Deividas Šemberas, Aurimas Kučys, Tadas Papečkys, Marius Stankevičius, Tomas Danilevičius ir Edgaras Jankauskas. Ar tai galėtų būti Lietuvos rinktinės startinė sudėtis rungtynėms su Čekija, paaiškės jau antradienį.

Lietuvos ir Čekijos dvikovą nuo 21.25 val. antradienį transliuos Lietuvos televizija.