Pastarasis FIFA reitinge lenkia vos devynias iš 210 klasifikuotų šalių – Bahamas, Lichtenšteiną, Šri Lanką, Guamą, Terksą ir Kaikosą, Didžiosios Britanijos Mergelių salas, JAV Mergelių salas, Angiliją ir San Mariną.

Tačiau dviejų dvikovų su vos 2016-aisiais oficialiais FIFA nariais tapusiais gibraltariečiais, po kurių ir paaiškės poros laimėtojai, kaina lietuviams – didžiulė, t. y. išlikimas UEFA Tautų lygos C divizione arba kritimas į žemiausiąjį, D divizioną. O į pastarąjį mūsiškiai nusileidę dar nebuvo.

Jei lietuviai išliks C divizione, jie keliaus į C2 grupę kartu su Rumunijos (FIFA-45), Kosovo (FIFA-102) ir Kipro (FIFA-125) komandomis, o jei nugarmės į D divizioną, atsidurs D1 grupėje kartu su Lichtenšteinu (FIFA-203) ir San Marinu (FIFA-210).

Tai reiškia, kad pirmu atveju Edgaro Jankausko auklėtinių lauktų šeši mačai su trimis aukščiau planetos reitinge stovinčiais oponentais, kas automatiškai keltų didesnį žiūrovų susidomėjimą, o ištikus nesėkmei tektų keturis kartus grumtis su prasčiausio dešimtuko atstovais ir dar ieškoti poros partnerių kontroliniams susitikimams.

„Jei laimėtume, ateityje tektų žaisti su Kosovo, Kipro ir Rumunijos futbolininkais, o tai – stiprios komandos. Todėl visi norime parodyti, kad Lietuvos žaidėjai nėra kažkokie nereikalingi, kad turime kažkokią vertę ir galime varžytis su kitomis rinktinėmis. O D divizione mūsų lauktų tokios komandos, kurios nėra labai konkurencingos“, – atvirai rėžė puolėjas Gytis Paulauskas.

Yra ir kitas svarbus faktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)