Gruodžio 1 dieną lietuvės Vilniaus LFF stadione susitiks su Turkijos komanda (dvikova startuos 17 valandą, patekimas į stadioną – nemokamas), o gruodžio 5 dieną išvykoje susirungs su Liuksemburgo komanda.

Rinktinė ruoštis iššūkiams pradėjo pirmadienį, o Vilniuje juos pasitiko snieguota ir balta LFF stadiono danga. Tačiau, kaip akcentavo rinktinės kapitonė Milda Liužinaitė, sąlygos vienodos bus abiems komandoms.

„Iš tikrųjų šiek tiek neįprasta treniruotis ant tokios ledinės aikštės, bet kažkada jau esame žaidę lapkričio mėnesio pabaigoje, kai buvo panašios sąlygos, tai maždaug žinome, ko reikėtų tikėtis.

Treniruojamės irgi tokioje aikštėje, kokioje žaisime, tai bandome po truputį priprasti prie to. Bet tiek mums, tiek varžovėms sąlygos bus tos pačios ir žaisti lengva tikrai nebus, manau, kad nei mes, nei turkės negalės parodyti pilno savo pajėgumo“, – mintimis dalinosi rinktinės senbuvė.

Nors rinktinėje nėra keleto futbolininkių, kurios negalėjo atvykti dėl skirtingų priežasčių, M. Liužinaitė šio faktoriaus nesureikšmino.

„Turime kelias traumas, turime keletą žaidėjų, kurios negalėjo prisijungti į šią stovyklą. Be abejo, tai gali paveikti komandą, tačiau kaip parodė praėjęs langas – ant suolo turime labai geras žaidėjas, kurios gali pakeisti rungtynių eigą. Nieko kito nesitikime – kaip komanda įeisime į aikštę, kaip komanda iš jos ir išeisime“, – teigė pašnekovė.

Ji taip pat pat pridėjo, jog po sunkaus starto labai svarbu kampaniją užbaigti pozityviomis nuotaikomis ir pasirodymais.

„Visa komanda turi tikslą užbaigti sezoną teigiama nata, pirmosios rungtynės Tautų lygoje nebuvo labai geros, kadangi turėjome kažkokių kitokių pamąstymų, bet visus šiuos mėnesius sunkiai dirbome ir manau, kad galime parodyti gerą rezultatą, tačiau dėl to reikės daug dirbti.

Pabaigti sezoną teigiamai rungtynėse su Liuksemburgu būtų labai gerai, bet tam reikia įdėti daug darbo, ką ir darome visą šią savaitę“, – dėstė M. Liužinaitė.

Kapitonė taip pat komandos vardu padėkojo ir visiems sirgaliams, kurie rinktinę palaikė šio ciklo metu.

„Kiekvieno žmogaus, kuris ateina į rungtynes ar stebi transliaciją, palaikymas yra labai svarbus, nes futbolą mes žaidžiame ne tik dėl savęs, žaidžiame, kad kiti patikėtų, jog moterys gali žaisti futbolą, rodyti gerus rezultatus ir gerai pasirodyti individualiai.

Noriu labai padėkoti visiems tiems, kurie palaiko, nepaisant to, geros ar blogos rungtynės būna. Sirgaliai yra dvyliktas mūsų žaidėjas ir turi vietą kiekvienos iš mūsų žaidėjų širdyse“, – užbaigė ilgametė rinktinės narė.