„Trakų“ saugas M. Vorobjovas po pirmojo kėlinio pakeitė Mantą Kuklį ir sėkmingai rungtyniavo aikštės viduryje. Šiemet nacionalinėje rinktinėje debiutavęs futbolininkas teigė, jog dvikovai su galingu varžovu buvo pasiruošęs ir apgailestavo dėl dvikovos rezultato.

„Pralaimint į aikštę žengti yra sunkiau, nes reikia atakuoti, įdėti daugiau jėgų ir stengtis įmušti įvartį bet kokia kaina. Manau, kad buvau pasiruošęs. Žaidžiant prieš tokius varžovus, neturime ką prarasti. Jie yra favoritai ir niekas nesitikėjo prieš rungtynes, kad žaisime „pirmu numeriu“. Nebuvo jaudulio ir baimės.

Galbūt per paskutines 10 minučių pridėjome. Turėjome 3 neblogas progas pelnyti įvarčių ir šansų pabaigti rungtynes lygiosiomis. Po pralaimėjimo nuotaikos prastos, nesvarbu, prieš kokį varžovą žaidi. Tuo labiau, kad turėjome rungtynių pabaigoje pranašumą“, – rungtynes apibendrino „Trakų“ atstovas.

Savo ruožtu A. Jankauskas taip pat apgailestavo dėl rungtynių pabaigoje neišnaudotų progų. Marijampolės „Sūduvos“ gynėjas pripažino, jog jam palankiau yra rungtyniauti taktinėje schemoje su trimis vidurio gynėjais.

Būtent tokį išsidėstymą puoselėja Lietuvos čempionų klubo strategas Vladimiras Čeburinas.

„Žinojome, su kuo susitinkame. Serbijos komanda yra stipri, ne veltui žaidė Pasaulio čempionate, jų žaidėjai žaidžia stipriausiuose klubuose. Žinojome, kad be atsidavimo, didesnio noro bus sunku. Manau, kad buvo didelis atsidavimas ir tikrai gerai sukovojome. Jeigu sirgaliai po rungtynių plojo, reiškia, kad tikrai padarėme viską, ką galėjome.

Aišku, gaila, kad rungtynių baigtį nulėmė 11 metrų baudinys. Galėjo jie įmušti ir dar vieną. Keista, kad žaidžiant namuose skiriami du 11 metrų baudiniai. Tikrai nemačiau, ar jie buvo. Kita vertus, kai jie neįmušė antro baudinio, įgavome stimulą, papildomų jėgų ir rungtynių gale sukūrėme tris tikrai geras progas. Tikrai galėjome paimti bent taškelį.

Manau, kiekviena naujovė reikalauja laiko. Pirmame kėlinyje mums sekėsi kiek sunkiau, bet antrame kėlinyje vienas kitą jautėme daug geriau ir ta taktika pasiteisino. Man asmeniškai tikrai lengviau žaisti trimis vidurio gynėjais“, – pasakojo A. Jankauskas.

Artimiausias rungtynes Tautų lygoje Lietuvos rinktinė žais artėjantį pirmadienį, rugsėjo 10-ąją. Edgaro Jankausko treniruojama komanda išvykoje susigrums su Juodkalnijos ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)