Jame keturias pozicijas prarado lapkritį du pralaimėjimus sausais rezultatais – 0:2 prieš Juodkalniją ir 0:1 prieš Kiprą – patyrusi Lietuvos rinktinė.

Edgaro Jankausko treniruojama nacionalinė komanda iš 134-os smuktelėjo į 138-ąją vietą 210-ies šalių sąraše.

Lietuvius pagal sukauptus taškus (1086,93) per mėnesį pavijo ir aplenkė Malaizijos (FIFA-130), Ruandos (FIFA-133), Farerų Salų (FIFA-135) ir Kuveito (FIFA-136) atstovai.

Ant 137-ojo laiptelio iš 132-ojo nusileido Latvijos futbolininkai.

Pokyčių įvyko ir pirmajame reitingo dešimtuke. Jei praėjusio pasaulio čempionato finalininkės Argentina (1855 tšk.) ir Prancūzija (1845 tšk.) išsaugojo pirmąją ir antrąją pozicijas, tai Brazilija iš trečiosios sliuogtelėjo į penktąją.

Su problemomis planetos pirmenybių atrankoje susidūrę brazilai šiuo metu išgyvena trijų iš eilės nesėkmių seriją – jie neprilygo tiek Kolumbijai, tiek Urugvajui, tiek ir Argentinai.

Į trečią vietą FIFA klasifikacijoje pakilo Anglija, o į ketvirtąją – Belgija. Į šeštąją striktelėjo Nyderlandai, iš jos išstūmę Portugaliją.

Dešimtuką užbaigia Ispanija, Italija ir Kroatija, o apskritai paskutinis rikiuojasi San Marinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)