Pratinosi ir prie oro

Moterų rinktinės planus kiek pakoregavo orai - dėl gausaus sniego teko pakeisti antradienio rytinės treniruotės vietą. Atšiaurus lietuviškas pavasaris vienoms užsienyje rungtyniaujančioms futbolininkėms buvo nemaloni staigmena, kitoms - įprastas dalykas.

„Ketverius metus praleidus Ispanijoje grįžti į tokį orą nelengva. Labai šalta. Peršalau, skauda gerklę, bet teks priprasti, - kalbėjo gynėja Henrika Gustytė - Atvykstu į rinktinę po ilgos pertraukos. Man čia būti labai svarbu, to laukiau labai ilgai".

„Gaila, kad vis dar sninga. Tačiau dabar treniruojuosi Suomijoje, kur viskas panašu", - teigė Ieva Kibirkštis. Iš Kanados lietuvių šeimos kilusią futbolininkę šiandien visa komanda sveikino su 22-uoju gimtadieniu. „Pergalė kitose rungtynėse būtų nuostabiausia dovana, - kalbėjo gynėja - Man didelė garbė žaisti už Lietuvą - tuo didžiuojuosi".

Treneris tikisi sunkios kovos

Lietuvos moterų rinktinės varžovėmis taps Gruzijos, Farerų salų ir Juodkalnijos futbolininkės. Pasak mūsiškių komandos vyriausiojo trenerio Rimanto Viktoravičiaus, favoritėmis laikomos gruzinės, tačiau „juodasis arkliukas" - juodkalnietės.

„Grupėje aukščiausiai reitinguojama Gruzija. Šioje komandoje taip pat yra žaidėjų iš Vokietijos Bundeslygos, viena - iš Turkijos čempionų. Apie Juodkalniją informacijos beveik neturime - ši komanda debiutuoja varžybose - bet žinant Balkanų šalių futbolo lygį, galima tikėtis stiprios ekipos“, - dėstė R. Viktoravičius.

Trečioji varžovė - Farerų salų komanda, anot trenerio, yra nepatogi varžovė: „Ši rinktinė turi gerai fiziškai sudėtų žaidėjų, kurie žaidžia Anglijoje. Esame Farerų salas ir nugalėję, ir pralaimėję. Lengvų oponentų tikrai nebus“.

Lietuvos rinktinei šiame atrankos turnyre trūks dviejų žaidėjų - Lenkijoje žaidžiančios Raimondos Kudytės ir puolėjos Oksanos Imanalijevos. Visos kitos stipriausios futbolininkės atvyko atstovauti savo šaliai.

„Puolime daug tikimės iš Viktorijos Budrytės, gynyboje - iš H.Gustytės. Mūsų stipriosios pusės - staigios kontratakos, nes turime greitų žaidėjų. Jei sugebėsime išvesti jas į geras pozicijas, galime pasiekti teigiamą rezultatą“, - teigė ilgametis rinktinės vairininkas.

Prieš rungtynes tramdo jaudulį

Geriausia ir rezultatyviausia praėjusių metų Lietuvos čempionato žaidėja Rasa Imanalijeva teigė, jog prieš rungtynes teks susitaikyti su jauduliu.

„Pagalvojus apie rungtynes širdis ima plakti greičiau. Jaudinuosi, nes laukia labai svarbios rungtynės. Pernai iškovoti titulai ir motyvuoja, ir įpareigoja, - kalbėjo Šiaulių „Gintros-Universiteto" puolėja - Komandai dar šiek tiek trūksta susižaidimo, bet labai svarbu bus noras ir atsidavimas“.

„Manau, kad visos komandos yra įveikiamos. Svarbiausia pasiryžti ir atiduoti visas jėgas. Sieksime bent jau antrosios vietos ir patekti į kitą etapą“, - kalbėjo Švedijos klubui atstovaujanti Budrytė.

Pasak Šveicarijos komandoje rungtyniaujančios Ritos Mažukelytės, žiūrovų palaikymas būtų svarbus papildomas akstinas komandai: „Tai reikštų labai daug. Dažnai žaidžiame tuščiuose stadionuose, todėl parama tikrai paskatintų pergalėms“.

Pirmose rungtynėse lietuvės ketvirtadienį, nuo 18 valandos 30 minučių Lietuvos futbolo federacijos stadione žais su Gruzijos ekipa. Žiūrovai galės į rungtynes patekti nemokamai, o negalintys atvykti turės galimybę stebėti dvikovą internetu futbolo.tv svetainėje.

2015 m. FIFA Pasaulio čempionato atranka, Europos zonos preliminaraus etapo 2 grupė:

- Gruzija (39 vieta UEFA reitinge)
- Lietuva (43 vt.)
- Farerų salos (45 vt.)
- Juodkalnija (debiutas)

Rungtynių tvarkaraštis:

(Vieta: LFF stadionas, Vilnius)

Balandžio 4 d. (ketvirtadienis)
14 val. Farerų salos - Juodkalnija
18:30 val. Gruzija - Lietuva

Balandžio 6 d. (šeštadienis)
14 val. Gruzija - Juodkalnija
18:30 val. Lietuva - Farerų salos

Balandžio 9 d. (antradienis)
14 val. Farerų salos - Gruzija
18:30 val. Juodkalnija - Lietuva

Lietuvos nacionalinės moterų futbolo rinktinės sudėtis:
(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkės:
Greta Kaselytė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Viktorija Magalinskaja (Vilniaus FM „Kreontas")

Gynėjos:
Ugnė Šmitaitė (Tauragės SM)
Tatjana Veržbickaja (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Brigita Partikaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Rita Mažukėlytė (FC „Aarau", Šveicarija)
Ieva Melanija Kibirkštis ("Jyväskylän Pallokerho", Suomija)

Saugės:
Rimantė Kunickaitė (Ukmergės „TexTiliTe")
Henrika Gustytė („Escola Valls Futbol", Ispanija)
Simona Veličkaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Gitana Kerpienė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Kamilė Vaičiulaitytė (Kauno FM „Žara")
Milda Liužinaitė (Kauno FM „Žara")
Viktorija Budrytė („Roslagsbro IF", Švedija)

Puolėjos:
Sonata Vanagaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas")
Raimonda Bložytė („Akmenė-SC")
Rasa Imanalijeva (Šiaulių „Gintra-Universitetas")