Du įvarčius lietuviams pelnė Antonas Naumovas (Vilniaus "Žalgiris"), vieną Eimantas Marozas (Kauno "Kauno jėgeriai").

Deja, šis mačas dar kartą parodė, kad Lietuvos klubų vadovams jų ekipos yra aukščiau Olimpinės rinktinės reikalų.

Lietuvos futbolo federacija ieškojo U-21 rinktinei stipraus varžovo. Dėka Benjamino Zelkevičiaus pavyko suorganizuoti draugiškas rungtynes su Liepojos "Metalurgs" klubu. Tačiau dieną prieš išvykstant į Latviją, Kauno "FBK Kaunas" atsisakė į rinktinę išleisti du žaidėjus, vienas iš jų - Saulius Mikoliūnas, kuris Lietuvos U-21 rinktinei ypač reikalingas.

Savo ambicijas parodė ir Lietuvos Olimpinės rinktinės vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys. Nepavykus iš "FBK Kaunas" ekipos išsikviesti dviejų žaidėjų, V.Liubšys iš Panevėžio "Ekrano" savo ruožtu neišleido net 6 futbolininkų.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinei vadovavo Vitalijus Stankevičius, pasak kurio su tokia netikėta ir skubiai suformuota rinktine važiuoti buvo itin rizikinga.

"Žaidimas ir rungtynių rezultatas, gal būt, būtų kitoks, jei turėtume stipresnius savo U-21 rinktinės narius. Pralaimėjimas buvo skaudus, norėjosi pergalės, tačiau ši rinktinė tokios sudėties žaidė pirmą kartą. Žaidėjai, po netikėto Kauno ir Panevėžio klubų atsisakymo išleisti savo žaidėjus, sukviesti buvo tik iš vakaro. Prieš mačą su Liepojos ekipa turėjome tik vieną bendrą treniruotę. Žinant, kad rinktinė visiškai nauja (joje žaidė net 6 futbolininkai iš U-19 rinktinės), negaliu kalbėti apie Lietuvos U-21 rinktinę",- po rungtynių pasakojo V.Stankevičius.

Pasak trenerio, norėjosi išbandyti ir senus Olimpinės rinktinės žaidėjus, esančius arti nacionalinės rinktinės.

"Nors rinktinė ir nebuvo pati stipriausia, tačiau kovėsi iki paskutiniųjų. Žaidimo sąlygos buvo itin geros - puikioje aikštėje. Rungtynių teisėjui iš Latvijos priekaištų neturiu, be to, reikia nepamiršti, kad jis namuose teisėjauja. Didžiausia pralaimėjimo priežastis - nesusižaidimas", - pralaimėjimo kartėliu dalijosi V.Stankevičius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją