Prieš šias rungtynes Lietuvos komanda turėjo minimalius šansus iškovoti taurę, bet tam reikėjo ne tik užtikrintos pergalės prieš estus, bet ir triuškinamos Suomijos pergalės prieš Latviją. Latvija turnyro lentelėje turėjo trijų taškų persvarą ir geresnį įvarčių santykį.

Pirmajame lietuvių ir estų rungtynių kėlinyje vyko atkakli kova ir netrūko mikrodvikovų įvairiuose aikštės plotuose, bet didesnių išbandymų abiejų ekipų vartininkai neturėjo. Antano Vingilio auklėtiniai 39 minutę sugebėjo išsiveržti į priekį. Artūras Dolžnikovas perėmė varžovų vartininko perdavimą, skirtą gynėjui, ir tiksliai smūgiavo į vartus iš baudos aikštelės vidurio.

Nors estams kėlinio pabaigoje ir po pertraukos laikinai pavyko numalšinti Lietuvos spaudimą, vėliau pasipylė įvarčiai. 65 minutę Dominykas Kodzis nuostabiu perdavimu pažeme iš aikštės gilumos surado į baudos aikštelę įbėgantį Edgarą Utkų, kuris šaltakraujiškai nuginklavo vartų sargą.

Praėjus kelioms minutėms, Lietuvos rinktinė dar kartą užklupo varžovus kontratakoje. Šį kartą Matas Vareika techniškai prasivarė kamuolį nuo aikštės vidurio, atliko perdavimą Justui Marazui, o šis smūgiu į kairįjį kampą įmušė įvartį. 79 minutę arbitras skyrė vienuolikos metrų baudinį į Estijos vartus už pražangą prieš Justą Marazą. Gautą progą realizavo Džiugas Raudonius.

Po poros minučių Lietuvos komanda įtvirtino savo pergalę penktuoju įvarčiu. M. Vareika prie baudos aikštelės krašto atliko smūgį į tolimąjį vartų kampą, tačiau šio šūvio nesustabdė estų vartininkas ir kamuolys suspurdėjo vartų tinkle.

Lietuviai su šešiais taškais turnyre užėmė antrąją vietą. Latvija surinko devynis taškus ir tapo čempione. Suomių futbolininkai (3 tšk.) užėmė trečiąją vietą, o Estijos rinktinė (0 tšk.) liko ketvirta.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)