Šeimininkai pirmavo po Joelio Pohjanpalo (14 min.) tikslaus smūgio, tačiau du Luko Spalvio (53 ir 70 min.) įvarčiai - vienas buvo pelnytas galva, o kitas kulnu - antrajame kėlinyje išvedė lietuvius į priekį 2:1.

Deja, pergalinga rezultato išlaikyti nepavyko - pačioje susitikimo pabaigoje rezultatą išlygino Patrickas O'Shaughnessy (90 min.).

„Vaikinai pademonstravo savo charakterį ir kovingumą. Aišku, apmaudu praleisti įvartį paskutinėmis minutėmis“, - lff.lt sakė U-21 rinktinės treneris Arminas Narbekovas.

„Dvikovos pradžia mums susiklostė nepalankiai, tačiau po pertraukos Lukas Spalvis pelnė du gražius įvarčius. Rungtynių pabaigoje kartais taip jau būna. Šiandien vaikinai pademonstravo savo charakterį ir kovingumą. Už tai trenerių kolektyvas jiems labai dėkingas.

Tik kartais užbaigiant atakas pritrūkdavo aštrumo. Apmaudu praleisti įvartį paskutinėmis minutėmis, tačiau toks jau tas futbolas. Suomiai taip norėjo laimėti ir dėjo visas pastangas“, - pridūrė jis.

Surinkę 4 taškus Lietuvos jaunieji futbolininkai pirmauja grupėje ir tašku lenkia Velso ekipą.

Pirmąsias rungtynes žaidę suomiai su 1 tašku pakilo į trečią poziciją.

Trečiąsias grupės turnyro rungtynes Lietuvos jaunieji futbolininkai rugpjūčio 14 dieną svečiuose žais su San Marino ekipa, kuria prieš penkias dienas namuose įveikė 2:1. Antradienį San Marino atstovai namuose 0:3 (0:2) pralaimėjo Moldovai.

Pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1.Lietuva21104:34
2.Moldova21013:13
3.Velsas11001:03
4.Suomija10102:21
5.Anglija00000:00
6.San Marinas20021:50

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)