J. Kvedarui pareikšti įtarimai galimai pasisavinus tarptautinių futbolo organizacijų pinigus, skirtus LFF projektams.

Į LFF VK posėdį pakviesti FIFA ir UEFA atstovai.

Po šio teismo sprendimo, suaktyvėjo futbolo opozicija. Įvairūs LFF vadovo oponentai reikalauja permainų Lietuvos futbole.

Užkulisiuose kalbama, kad LFF vadovauti gali pradėti Seimo narys Žilvinas Šilgalis. Tvirtinama, kad jam VK turėtų suteikti LFF pirmojo viceprezidento pareigas, kurios būtų aukščiausios federacijos prezidento nušalinimo laikotarpiui.

Pats Ž. Šilgalis nepaneigė tokios galimybės.

„Mes visi žinome, kokia situacija dabar yra futbole. Aistros yra sukilusios, reikalaujama permainų. Futbolo bendruomenei yra reikalingas stabilizatorius. Jeigu futbolo bendruomenė nuspręstų, kad esu tinkamas to stabilizatoriaus vaidmeniui, aš imčiausi jo“, – kalbėjo politikas.

Ž. Šilgalis tvirtino nesąs susijęs nei su dabartine LFF vadovybe, nei su opozicija. Jis pabrėžė esąs neutralus šiame interesų ir nuomonių konflikte.

„Matau, kad vyksta kova dėl postų. Ne dėl futbolo, o dėl postų. Pačiam futbolui būtų kur kas geriau, jeigu visos šios kovos aprimtų ir būtų galima surengti tikrus demokratinius rinkimus. Aš ir stengčiausi padėti futbolui tam laikotarpiui, kol aistros aprimtų tuos rinkimus būtų galima surengti“, – kalbėjo Seimo narys.

Anot politiko, „stabilizatoriaus“ posto jam kol kas niekas nesiūlė. Apie tai jis kalbėjosi su nei LFF valdžiai, nei jų oponentams nepriklausančiais žmonėmis.

„Mano aplinkoje yra daug žmonių, priklausančių tai futbolo bendruomenei. Jie nesiejami nei su LFF vadovybe, nei su opozicija. Kalbėjausi su jais ir išdėsčiau tai, ką dabar sakau“, – tvirtino Ž. Šilgalis.

Ž. Šilgalis nėra svetimas sportui. Jis yra Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys, dažnai lankosi futbolo rungtynėse.