Lektoriui iš Vokietijos gerų atsiliepimų negailėjo mūsų šalies treneriai. Jie džiaugėsi galimybe pasimokyti iš pasaulio čempionų šalies specialisto.

„Tikrai įdomios ir naudingos paskaitos, sužinojome naujų dalykų, buvo didelė nauda visiems treneriams. Treneris atvyko iš Vokietijos, kurioje jau nuo seno veikia beveik ideali futbolo sistema. Todėl tikrai galime pasiimti naudingų pavyzdžių“, - sakė Jonavos „Lietavą“ treniruojantis Marius Bezykornovas.

„Manau, jog visiems dalyvavusiems šiuose kursuose buvo neįkainojama patirtis paklausyti kaip viskas vyksta Vokietijoje“, - pasakojo Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabo narys Andrius Skerla.

Pasak buvusio ilgamečio Lietuvos rinktinės gynėjo, žaidėjo patirtis daug pliusų neduoda.

„Norint tapti treneriu, reikia viską mokytis iš naujo. Galbūt tiems, kas yra rungtyniavę aukštesniame lygyje, yra kiek lengviau. Tačiau trenerio duona apima viską – nuo organizavimo, pratimų iki žaidėjų psichologijos.“

FC „Koeln“ klube žaidęs ir treniravęs E. Rutemoelleris tikino likęs sužavėtas lietuviška auditorija.

„Įspūdžiai puikūs, nes organizacine prasme viskas buvo puikiai suplanuota ir atlikta. Užsiėmimų vietos ir aikštynas buvo šalia. Puiku, kai viskas taip arti“, - teigė specialistas. - Studentai rodė didelį susidomėjimą ir discipliną. Įdėmiai klausė ir patys aktyviai dalyvavo. Atlikome nemažai darbo grupėse. Man su jais dirbti drauge buvo vienas malonumas.“

Už trenerių ir teisėjų edukaciją atsakinga techninio vystymo asociacija šiais metais taip pat kartu su FIFA planuoja surengti masinio futbolo, futsal teisėjų ir moterų futbolo trenerių kursus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją