Žiniasklaidos atstovai pirmavo 1:0 po Raimundo Celencevičiaus įvarčio, bet Kęstutis Valantiejus rezultatą išlygino 1:1. Dvikovai artėjant prie pabaigos pergalingą įvartį LFF rinktinei pelnė Valdas Ivanauskas.

Tai buvo labai simboliška, nes po rungtynių V. Ivanauskas oficialiai pristatė autobiografinę knygą „Žaidimas gyvenimu“.

V. Ivanauskas: tai pamokanti autobiografija

V. Ivanauskas nenorėjo triukšmingo knygos, kurios idėja, pasak autoriaus žurnalisto Andriaus Guginio, jam kilo prieš pusę metų, pristatymo ir pasirinko draugų ir kolegų futbolininkų ratą.

„Man nesinorėjo didelio šou. Surengėme simbolines rungtynes ir aš manu jos pavyko. Daug kas žaisdami net sušalome. Matėte, su futbolu, kaip žaidėjas aš jau seniai baigiau. Tai, ką aš dabar dariau aikštėje buvo tik futbolo imitacija“, - sakė vienas iškiliausių visų laikų Lietuvos futbolininkų.

V. Ivanauskas, kuris mano, kad biografinis pasakojimas apie jį yra skirtas jaunimui, būtų linkęs kai ką keisti savo gyvenime, bet niekada nesikeistų kaip asmenybė.

„Būtų galima kai ką keisti, bet savęs, kaip asmenybės – nekeisčiau. Buvo ir gerų, ir skaudžių momentų. Ši knyga – jaunai kartai ir bus jai gera pamoka. Kiek reikia pastangų, noro ir ryžto siekti savo tikslų. Ir nebūtinai tik sporte. Vyresni prisimins, koks aš buvau. Manau, pasisekė įrodyti, kad jei turi tikslą – gali jį pasiekti“, - pabrėžė buvęs futbolininkas.

Pats V. Ivanauskas neturi mėgstamo knygos skyriaus ir rekomenduoja ją skaityti nuo pirmo iki paskutinio puslapio.

„Čia yra aprašyti mano patys pirmieji žingsniai futbole ir trenerio Aleksandro Oniščiuko diktatoriški metodai. Kiekvienas mano futbolininko karjeros etapas įdomus. Sėkmingiausias buvo „Hamburg“ klube Vokietijoje, maloniausias – Vienos „Austria“ komandoje, o trenerio darbe įsimintiniausias sezonas Edinburgo „Hearts“ ekipoje (Škotija), - prisiminė buvęs futbolininkas, o dabar treneris.

Pasak V. Ivanausko ir A. Guginio, susidomėjimas nauja knyga ypač didelis Vokietijoje, todėl yra ketinimų išversti ją į vokiečių ir anglų kalbas. Dalis lėšų gautų už knygos, kurios orientacinė kaina bus 28-30 litų, pardavimą V. Ivanauskas skirs vaikų ir jaunimo futbolui.

Lietuvos futbolo legenda nebijo, kad knygoje atvirai papasakota teisybė kam nors pakenks ar skatins jaunimą mėgdžioti neigiamus dalykus.

„Aš – komunikabilus žmogus. Visiems bus įdomu, koks buvau „linksmas berniukas“. Toks mano charakteris. Visą gyvenimą rizikavau. Kodėl nepasakyti visos teisybės? Tai nėra blogai. Šiais laikais, kai aplink toks žiniasklaidos dėmesys, daug ko padaryti negalėčiau“, - kalbėjo knygos herojus.

V. Ivanauskas nesureikšmina to, kad neteko darbo Azerbaidžane ir į ateitį žvelgia optimistiškai.

„Gyvenimas tęsiasi. Tęsiasi ir trenerio karjera, nors laikinai ji sustabdyta. Aš visą laiką būsiu liksiu futbole, nes be futbolo daugiau nieko nemoku“, - atviravo V. Ivanauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją