Uostamiesčio atstovai šventė trečią sezono pergalę, surinko 15 taškų ir užima aštuntą turnyro lentelės vietą. Alytiškiai patyrė jau 14-ą nesėkmę iš eilės, praleido 75-ą įvartį ir dar neturi nei taško.

Rezultatas:

„Klaipėdos granitas“ 2 - 0 Alytaus „Dainava“

14' Ernestas Veliulis [1 - 0]
74' Gadži Adžijev [2 - 0]

„Klaipėdos granitas“: P. Pocius, R. Borusas (46 min. G. Adžijevas), A. Lukošius, R. Simanavičius, O. Tarasenka, O. Dmytrenka, D. Galkevičius, Z. Jesipovas (79 min. H. Wakino), A. Kurbangalijevas (46 min. B. Ignatjevas), J. Morozas, E. Veliulis.

„Dainava“: D. Mikučionis, E. Chvesko, E. Baranauskas, T. Gustaitis, R. Padegimas (87 min. N. Čeplinskas), N. Kavaliauskas, I. Keldušis, S. Šeštavickas (91 min. V. Ruzgas), D. Kumeta, T. Leskauskas, K. Balčiūnas.

1.Žalgiris1495035:632
2.Atlantas1466225:1124
3.Kruoja1465325:1323
4.Banga1464415:922
5.Trakai1456324:1721
6.Sūduva1463523:2221
7.Ekranas1447323:1419
8.Klaipėdos granitas1436517:1815
9.Šiauliai1432918:2111
10.Dainava1400141:750

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Ričardas Beniušis („Kruoja“) – 8, Elivelto ir Lukas Kochanauskas (abu Panevėžio „Ekranas“), Jakubas Wilkas (Vilniaus „Žalgiris) – 7 įvarčiai.

Klaipėdoje žiūrovai įvarčių fejerverko nematė

„Dainava“ pralaimėjo mažiausiu įvarčių skirtumu šiame sezone, Sergejaus Aleinikovo auklėtiniai sužaidė turbūt geriausias rungtynes šiame sezone. Po šios pergalės uostamiesčio klubas savo sąskaitoje turi penkiolika taškų, kurių, savo ruožtu, alytiškiai vis dar neturi.  
Kurį laiką nesėkmingai atakavę, klaipėdiečiai pratrūko nuo 10-os minutės. Iš pradžių šeimininkų klubo žaidėjas puikiu smūgiu iš toli sudrebino vartų skersinį, o po kelių akimirkų varžovą baudos aikštelėje suklaidinęs Ernestas Veliulis iš itin dėkingos situacijos smūgiavo virš vartų.

Arti tikslo buvo ir Artūras Kurbangalijevas, bet jo galva smūgiuotą kamuolį už galinės linijos nukreipė Donatas Mikučionis. Iš karto po pakelto kampinio „Dainavos“ baudos aikštelėje kilo gaisras ir laiku susiorientavęs E. Veliulis tiksliu smūgiu iš arti išvedė savo komandą į priekį.

Po įmušto įvarčio „Klaipėdos granito“ žaidėjai užtikrintai kontroliavo rungtynių eigą, tačiau regzti pavojingas atakas sekėsi gana sunkiai. Didelėmis pajėgomis gynęsi alytiškiai kovodavo iki galo ir neleisdavo pralaužti savo tvirtovės. Vis tik pirmojo kėlinio pabaigoje dzūkų komandos gynėjai galėjo būti tik stebėtojais, kai iš idealios progos vienu lietimu smūgiavęs Dominykas Galkevičius nepataikė į vartus, kamuolys skriejo virš vartų.

Šį kartą „Dainava“ paneigė nemalonią tradiciją ir antrame kėlinyje atrodė gana konkurencingai. Užtikrintai gynęsi jie nevengė kartas nuo karto atakuoti, tačiau uždirbti kampiniai naudos neatnešdavo.
Gana blankiai atrodę šeimininkai atakavo statiškai, tačiau savo progų turėjo – du kartus iš gerų padėčių netaikliai smūgiavo Olegas Dmytrenka.

Įpusėjus antram kėliniui „Klaipėdos granitas“ kiek ryškiau valdė situaciją aikštėje ir pelnytai padvigubino rezultatą. Puikaus Boriso Ignatjevo perdavimo kulnu sulaukęs D. Galkevičius iš arti smūgiavo tiesiai į D. Mikučionį, tačiau prie atšokusio kamuolio pirmasis suskubo po keitimo pasirodęs Gadži Adžijevas ir pasiuntė jį į vartus.

Per likusį laiką šeimininkai itin pavojingų progų nesukūrė, tačiau kartą jiems šyptelėjo Fortūna. „Dainavos“ puolimo lyderis Kęstutis Balčiūnas puikiai baudos aikštelėje suklaidino gynėją Roką Simanavičių ir turėjo puikią progą sušvelninti rezultatą, deja, stipriai smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)