Rungtynių nugalėtojas buvo aiškus jau pirmame kėlinyje, kuomet 33-ią svečiai pirmavo net 4:0. Antrame kėlinyje komandos apsikeitė įvarčiais, o turnyro lentelės lyderis iškovojo triuškinančią pergalę rezultatu 5:1.

Rungtynių eiga:

Pirmasis įvartis šiose rungtynėse krito jau 3-ią minutę į Gargždų „Bangos“ vartus. Tikslius smūgiu po Jakubo Wilko perdavimo iš kairiojo krašto pasižymėjo Mantas Kuklys.

Po 14-os minučių Andro Švrljuga smūgiu galva padvigubino „Žalgirio“ komandos persvarą.

31-ą minutę Kamil Bilinski gavo kamuolį baudos aikštelėje, apgavo gynėją ir įmušė jau trečiąjį savo komandos įvartį.

Po dviejų minučių kontratakos metu Pavelas Komolovas padarė rezultatą jau nepadorų. Komandos ilsėtis į rūbines išėjo rezultatu esant 4:0.

Po pertraukos šeimininkams pavyko sušvelninti rezultatą. 52-ą minutę tiksliu smūgiu pasižymėjo „Bangos“ futbolininkas Tamazi Chargeishvili.

Tačiau į tai svečiai iš Vilniaus atsakė jau penktuoju savo įvarčiu. 77-ą minutę pasinaudojęs grubia varžovo klaida įvartį pelnė Rytis Leliūga.

Rungtynės baigėsi rezultatu 5:1. Po šios pergalės „Žalgiris“ padidino savo persvarą prieš antroje vietoje esančią Klaipėdos „Atlanto“ komandą iki 6 taškų. Tiesa, klaipėdiečiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. Tuo tarpu „Bangos“ klubas toliau lieka septintas.

Komentarai:

„Susitikimo pradžioje buvome labai susikoncentravę, nes puikiai prisimename anksčiau su „Banga“ Vilniuje vykusias rungtynes", - kalbėjo „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas.

„Esu patenkintas komandos žaidimu pirmajame kėlinyje bei pasiektu rezultatu. Puikiai pavyko pasinaudoti varžovų klaidomis ir pelnyti įvarčius. Tačiau tikrai nesidžiaugiu tuo, ką matėme antroje susitikimo dalyje. Nors iškovojome įtikinamą pergalę, aukštą žaidimo lygį privalome išlaikyti visų rungtynių metu“, - teigė vilniečių strategas.

„Nemanau, kad mačo su „Banga“ pirmasis kėlinys buvo geriausias šiame sezone. Tiesiog pasiekę greitą įvartį nurimome. Tuomet jau varžovai turėjo daugiau atakuoti, o mes sėkmingai pasinaudojome atsivėrusiais aikštės plotais", - sakė Vaidotas Šilėnas.

„Džiaugiuosi, kad trenerius tenkina mano žaidimas. Iš pradžių buvo sunku prisitaikyti prie gynėjo funkcijų, tačiau dabar jaučiuosi gerai“, - pridūrė iki šio sezono dažniausiai saugo pozicijoje rungtyniavęs futbolininkas.

„Pralaimėjome stipresnei komandai. Jau po pirmųjų 30 minučių dvikovos laimėtojas buvo aiškus. Vyrai kovojo, tačiau psichologiškai labai sunku praleisti įvartį susitikimo pradžioje. Vėliau įvarčiai krito vienas po kito ir žaidėjai palūžo“, - sakė Gargždų „Bangos“ treneris Mindaugas Čepas.

Rezultatas:

Gargždų „Banga“ 1 - 5 VMFD „Žalgiris“
3‘ [0 – 1] Mantas Kuklys
17‘ [0 – 2] Andro Švrljuga
31‘ [0 – 3] Kamil Bilinski
33‘ [0 – 4] Pavel Komolov
52‘ [1 – 4] Tamazi Chargeishvili
77‘ [1 – 5] Rytis Leliūga

Pirmajame A lygos rate vykusiame susitikime pergalę po atkaklios ir rezultatyvios kovos rezultatu 4:2 šventė „Žalgiris“.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris15+3938
2.Atlantas14+1532
3.Ekranas14+1229
4.Sūduva15+1025
5.Šiauliai14-517
6.Kruoja14-616
7.Banga15-1014
8.Dainava15-248
9.Tauras14-314

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)