Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje kuklią Gibraltaro rinktinę palaužė 1:0 (0:0).

Mačas buvo žaidžiamas Portugalijoje, Algarvės regione, nes Gibraltaras neturi UEFA standartus atitinkančio stadiono, didžioji dalis jų žaidėjų dirba įvairius įprastus darbus. Kovo 26-ąją Kaune vyks atsakomasis mačas, po kurio ir paaiškės komanda, kuri išliks C divizione, o kuri kris į D. Iki šio Lietuva dar nebuvo nusiritusi.

Jau 26-ąją mačo minutę Gibraltaras prarado pagrindinį savo vartininką, kuris grubiai stabdė Fiodorą Černychą ir išvydo raudoną kortelę.

Po pertraukos ledus laužti ėmė Gvidas Gineitis, pataikęs į skersinį, o netrukus Lietuvą į priekį išvedė po keitimo aikštėje pasirodęs Armandas Kučys, pasižymėjęs galva 60-ąją minutę.

21-erių „Kauno Žalgirio“ puolėjui tai pirmasis įvartis nacionalinėje komandoje.

69 min. persvaros vos nepadvigubino F. Černychas, kurio smūgis atsimušė į virpstą, tada į Gibraltaro vartininko galvą, bet atsidūrė ne vartuose, o užribyje. Vos po dviejų minučių nuotaikas temdė antra Edvino Girdvainio geltona kortelė, išlyginusi rinktinių pajėgas aikštėje.

Gibraltariečiai paskutines dvejas oficialias rungtynes pralaimėjo bendru rezultatu 0:20. Jie net 0:14 nepasipriešino prancūzams ir 0:6 nusilenkė olandams. Per abu šiuos mačus būsimieji lietuvių varžovai nė karto ne tik nesmūgiavo į varžovų vartus, bet ir nekėlė nė vieno kampinio.

Pergalės atveju šalies rinktinei Lietuvos futbolo federacija (LFF) yra numačiusi 50 tūkst. eurų premiją.

Jeigu lietuviai išliks C divizione, jie keliaus į C2 grupę kartu su Rumunijos (FIFA-45), Kosovo (FIFA-102) ir Kipro (FIFA-125) komandomis, o jei iškris į D divizioną, atsidurs D1 grupėje kartu su Lichtenšteinu (FIFA-203) ir San Marinu (FIFA-210).

UEFA Tautų lygos turnyras bus žaidžiamas šių metų rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.