Panevėžiečiai svečiuose sensacingai 1:2 (1:2) nusileido Kauno „Stumbro B“ ekipai, kuri teužima devintą vietą.

„Panevėžys“, kurio pergalės tikimybė prieš mačą buvo vertinama beveik 85 procentais, jau 2 minutę išsiveržė į priekį, kai puikiu smūgiu pasižymėjo Paulius Janušauskas.

Tačiau tuomet įvykiai pasisuko netikėta linkme: 18 min. po sumaišties svečių baudos aikštelėje 18-metis saugas Vilius Armalas galva išlygino rezultatą, o 31 min. akivaizdūs susitikimo favoritai jau atsiliko, kai itin kuriozišką įvartį į savo vartus įsimušė patyręs 30-metis gynėjas Mantas Fridrikas, kuris per savo karjerą dukart tapo A lygos čempionu, o praėjusį sezoną gynė Klaipėdos „Atlanto“ garbę.

Po varžovų perdavimo iš krašto M. Fridrikas, niekieno pernelyg nespaudžiamas, labai nesėkmingai koja pataikė į kamuolį ir šis po akimirkos suspurdėjo savame tinkle.

Kuriozinis įvartis – vaizdo įraše nuo 0:40 min.:

Keisčiausia, kad per likusią valandą panevėžiečiai, šiemet vidutiniškai mušantys po daugiau nei 3 įvarčius per dvikovą, taip ir nebeatsitiesė bei neišplėšė nė taško. Trys taškai atiteko „Stumbrui B“, kurio šansai į pergalę prieš susitikimą buvo vertinami vos 10 procentų.

Net ir po patirtos nesėkmės „Panevėžio“ komanda su 47 taškais liko pirmoje turnyro lentelės vietoje. Antroje pozicijoje žengia Gargždų „Banga“ su 42 taškais. Tiesa, gargždiškiai dar turi vieną mačą atsargoje, o jau netrukus, spalio 7 d. abu lyderiai susikaus tarpusavyje „Aukštaitijos“ stadione.

Trečias žengia Kėdainių „Nevėžis“ su 41 tašku, ketvirtas – Telšių „Džiugas“ su 40 taškų.

Primename, kad I lygos laimėtojai įgis teisę kitą sezoną rungtyniauti A lygoje, o sidabro medalininkai dėl tokios teisės kovos pereinamose rungtynėse su septinta A lygos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)