Apie naująjį sezoną pasakojo Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius ir klubų vadovai bei treneriai.

- Kuo skirsis naujasis čempionatas nuo ankstesnių?

Liutauras Varanavičius: Šiemet net 4 ar 5 komandos realiai kovos dėl čempionų titulo. Antra, įdomu, kaip veiks naujų komandų savininkų vadyba. Ir trečia, komandos per rungtynes žiūrovams žada daug staigmenų.

- Ar Panevėžio „Ekranas“ yra pajėgus apginti čempiono titulą?

Virginijus Liubšys („Ekranas“): Mūsų komanda, išsigydžius traumas Aurimui Kučiui, Mindaugui Gardzijauskui ir Donatui Petrauskui, yra dar stipresnė negu pernai. Tačiau labai sustiprėjo ir mūsų varžovai. Apginti titulą yra daug sunkiau, negu jį iškovoti.

- Šiemet labai stipriai pasikeitė FBK „Kauno“ sudėtis. Kodėl?

Eugenijus Riabovas („Kaunas“): Dažnai taip būna, kad po nesėkmingo sezono komanda keičiasi iš esmės. Daug metų klubo sudėtis nekito, todėl šiemet jauninti ekipą buvo būtina.

- Ar atsiras Marijampolės „Sūduvoje“ puolėjų, kurie galėtų pakeisti rezultatyviausią komandos žaidėją Tomą Radzinevičių?

Algimantas Gabrys („Sūduva“): Turim 3 gerus puolėjus: Otavio Bragą, Christianą Sagną ir Artūrą Fomenką. Pernai Tomas daugiausiai žaidė, dėl to ir įmušė daugiausiai.

- Kaip Vilniaus „Vėtrai“ pavyko rasti galingų rėmėjų ir visiškai pasikeisti?

Romas Stašauskas („Vėtra“): Atlikus gerai darbą, visada sulauki rezultato. Mūsų klubas negalvoja ties tuo sustoti. Sieksim pergalių ir Lietuvoje, ir Europoje. Be to, žaidėjams yra pasakyta, kad laimėti neužtenka. Laimėti privalome, demonstruodami aukšto lygio futbolą.

- „FC Vilnius“ turi daug gabaus jaunimo, tačiau komandos pagrindą sudaro legionieriai. Kodėl?

Kęstutis Latoža („FC Vilnius“): Taip, jaunimo yra, tačiau juos įvesti į komandą, kuri siekia rezultato, nėra taip lengva. Jei komanda neturėtų jokių tikslų, tai žaistų jaunimas. Šitaip elgiasi ne tik „Vilnius“, taip klubai elgiasi visame pasaulyje.

- Sklando gandai, kad pasikeitė „Šilutės“ treneris?

Romas Taršauskas („Šilutė“): Visiška nesąmonė! Kiek kartų sakiau ir dar kartą pasikartosiu, kad „Šilutę“ treniruos Svajūnas Česnulis. Jis geras treneris, todėl jo keisti nebuvo jokios būtinybės.

- Ar sulauksime šiemet Klaipėdos „Atlanto“ atgimimo? Vacys Lekevičius („Atlantas“): Pernai mums buvo labai nedėkinga situacija. Tvarkėmės stadioną, atjauninom komandą. Pirmuosius 6 turus ir šiemet žaisim išvykoje, o tada grįšim į savo aikštę, su savo sirgaliais. Šiemet jau per taurės varžybas įrodėm, kad būsim stipresni.

- Koks pirmas tikslas buvo, tapus Vilniaus „Žalgirio“ prezidentu?

Arminas Narbekovas („Žalgiris“): Pirmiausia reikėjo sustyguoti visą komandą. Manau, tai pavyko. Komandoje legionierių nėra ir nebus. Dar dvejus metus gal ir netapsim čempionais, o paskui žiūrėsime.

- Ar „Šiauliai“ sugebės užimti aukštesnę nei devintą vietą?

Saulius Vertelis („Šiauliai“): Su žaidėjais kalbėjomės, kad svarbiausia nepralošinėti namuose. Kadangi dar nežinome, kas šiemet bus lyderiai, tai be kovos taškų neatidavinėsime. Į ekipą atvykus keliems legionieriams ir mūsiškiai pasitempė.

- Ilgai mąstėte, kurioje lygoje žaisti ir vis dėlto pasirinkote A lygą. Kodėl?

Vytautas Vaškūnas („Nevėžis“): Jei žaistumėm pirmoje lygoje, tai savivaldybė nerestauruotų stadiono. Turim šiokį tokį biudžetą. Nebus lengva, bet stengsimės, kiek galim. Mums nėra nubrėžta vieta, kurią turim užimti. Svarbiausia, nepraleisti tiek įvarčių, kaip pernai.

„Sporto klubas“ - trečiadieniais 11.07 val. (kart. 16.25 val., sekmadieniais 15.15 val.)