15min.lt. žiniomis, prokurorams teks ištirti daugiau nei 30 rungtynių. Dėl sutartos rungtynių baigties įtariami du trečdaliai Lietuvos A lygos futbolo klubų.

LFF prezidentas Julius Kvedaras neslepia, jog į teisėsaugos institucijas teko kreiptis ne savo noru, o paskatinus UEFA, nes kitų būdų tirti tokių įtarimų federacija neturi. Pasak jo, apie sutartas rungtynes kalbėta jau seniai, tačiau jis ne toks žmogus, kad tikėtų visokiais „pletkais“.

Lažybų bendrovės „TOP sport“ vadovas Gintaras Staniulis nesitiki, jog pradėtas tyrimas baigsis kaltųjų nustatymu ir bausmėmis.

Kovos su korupcija ekspertai taip pat pradeda Lietuvos futbolo ir krepšinio klubų skaidrumo tyrimą. Pasak jų, nėra abejonių, jog sutartų rungtynių būna, tačiau nėra žinomas tikrasis šio reiškinio mastas – skirtingai nei užsienyje, Lietuvoje perkamos rungtynės iki šiol nerūpėjo nei sporto funkcionieriams, nei teisėsaugos institucijoms, - rašo 15min.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)