Mūsų šalies rinktinėje nebus po prestižinių "Tour de France" lenktynių į dopingo skandalą patekusio Raimondo Rumšo. 39-ąją vietą pasaulio reitinge užimantis dviratininkas galėtų dalyvauti planetos pirmenybėse, tačiau tam jis nėra pasiruošęs nei fiziškai, nei morališkai.

Kaip žinoma, R.Rumšo žmona, kuri įtariama dopingo preparatų gabenimu ir platinimu, jau du mėnesius yra kalinama Bonevilio kalėjime Prancūzijoje. Kol kas lieka neaišku, kada Lietuvos dviratininkas vėl startuos varžybose, nes jis pats ne kartą yra pareiškęs, jog viskas priklausys nuo to, kada jo žmona bus išleista į laisvę ir galės būti su vaikais.

Pasaulio čempionato vyrų grupinėse lenktynėse, remiantis Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) rugpjūčio 15 dienos šalių reitingu, Lietuvai gali atstovauti keturi dviratininkai. Atskiro starto lenktynėse gali dalyvauti po du kiekvienos šalies dviratininkus. 43,5 km lenktynėse mūsų šaliai atstovaus vienintelis Marius Sabaliauskas.

Tarp kandidatų dalyvauti atskiro starto lenktynėse buvo ir Lietuvos čempionas Raimondas Vilčinskas. Pasak Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinio sekretoriaus Valentino Rutkausko, R.Vilčinskas po praėjusią savaitę Danijoje vykusio pasaulio dviračių treko čempionato atsisakė vykti į Belgiją, nes sirguliuoja.

Šalies vyrų dviračių rinktinės treneris Algimantas Mozolis teigė, kad mūsų dviratininkai pasaulio čempionatui yra pasiruošę neblogai. Anot trenerio, Italijos klubui "Saeco" atstovaujantis M.Sabaliauskas atskiro starto lenktynėse turėtų patekti į pirmąjį dvidešimtuką. Grupinėse lenktynėse daugiausia tikimasi iš Vokietijos komandai "Gerolsteiner" atstovaujančio S.Ruškio.

Lietuvos moterų dviračių rinktinei pasaulio pirmenybėse atstovaus seserys dvynės Rasa ir Jolanta Polikevičiūtės, Edita Pučinskaitė, Zita Urbonaitė, Edita Kubelskienė, Modesta Vžesniauskaitė ir Erika Vilūnaitė arba Diana Elmentaitė. Pasaulio čempionato moterų grupinėse lenktynėse mūsų šaliai gali atstovauti septynios sportininkės. Atskiro starto lenktynėse iš mūsiškių turėtų startuoti R.Polikevičiūtė ir E.Pučinskaitė.

Kaip jau ELTA pranešė, pasaulio čempionate nedalyvaus viena Lietuvos rinktinės lyderių Diana Žiliūtė. 1998 metų pasaulio čempionė nespėjo pasveikti ir atgauti sportinės formos po rugsėjo pradžioje per daugiadienes lenktynes Olandijoje patirtų sužeidimų.

Pasaulio čempionate iš viso, įskaitant jaunimo bei jaunių varžybose lenktyniausiančius sportininkus, turėtų dalyvauti daugiau nei 20 Lietuvos dviratininkų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją