Panevėžiečiai 19-ą minutę pirmavo po brazilo Eliveltono smūgio, bet klaipėdietis Ernestas Veliulis 21-ą minutę išlygino skirtumą iš 11 metrų baudinio.

Dar pirmame kėlinyje Uchenna Umehas iš Nigerijos ir Lukas Kochanauskas 38-ą ir 43-ią minutėmis įtvirtino „Ekrano“ pranašumą.

Po pergalės Panevėžio komanda su 18 taškų pakilo į ketvirtą turnyro lentelės vietą, o „Klaipėdos granitas“ (11 taškų) liko aštuntas.

Rezultatas:

„Klaipėdos granitas“ 1 - 3 Panevėžio „Ekranas“

19' Elivelton [0 - 1]
21' Ernestas Veliulis [1 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
38' Umeh Uchenna [1 - 2]
43' Lukas Kochanauskas [1 - 3]

„Klaipėdos granitas“: P. Pocius, R. Borusas, R. Simanavičius, O. Tarasenka, G. Adžijevas (46 min. H. Wakino), T. Čargeišvilis (46 min. T. Tamošauskas), O. Dmytrenka, D. Galkevičius (67 min. M Zizelevas), Z. Jesipovas, G. Alaverdašvilis, E. Veliulis.

„Ekranas“: K. Timofejevas, E. Girdvainis, R. Pilotas (56 min. D. Petrauskas), A. Šušnjaras, S. Urbys, E. Baranauskas, T. Dapkus (46 min. L. Baranauskas), D. Norvilas, Elivelto, U. Umeh, L. Kochanauskas (83 min. A. Meškinis).

Rungtynių eiga

Rungtynių išvakarėse gimtadienį pažymėjęs klaipėdiečių strategas Robertas Poškus auklėtinių dovanos nesulaukė.  

Rungtynes aktyviau pradėjo „Ekranas“, pirmas pavojingos atakos smaigalyje atsidūrė Elivelto, kurio smūgis iš itin aštraus kampo buvo kiek netikslus. Kiek vėliau su antru brazilo bandymu susitvarkė klaipėdiečių vartininkas Paulius Pocius. Dar kartą vartų sargas buvo priverstas gelbėti komandą nuo Luko Kochanausko smūgio, jam puikų perdavimą iš tolimos distancijos atliko Rytis Pilotas.

„Klaipėdos granitas“ turėjo savų argumentų į svečių aktyvų žaidimą – George Alaverdašvilis sužibėjo individualiu meistriškumu, gruzino smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų skersinį. Vis tik šioje karuselėje pirmi pasižymėjo „Ekranas“, po Edgaro Baranausko smūgio kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją, o laiku tinkamoje vietoje atsidūręs Elivelto pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Jau po kelių akimirkų beprotiškoje atkarpoje į svečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Tomas Dapkus prasižengė baudos aikštelėje prieš Roką Borusą, o prie žymos stojęs Ernestas Veliulis nesuklydo ir užtikrintai išlygino rezultatą.

Po įmuštų įvarčių abi komandos trumpam atsikvėpė, pavojingesni epizodai kildavo tik po standartinių padėčių.

Tylą nutraukė Uchenna Umehas, po standartinės padėties ir įvykusių rikošetų saugui labai palankiai atšoko kamuolys, legionierius nesuklydo bei užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus.

Po kelių akimirkų Dominykas Galkevičius puikiu tolimu smūgiu vos neišlygino rezultato, tačiau savo žodį tarė ir kitas rezultatyviai šiame sezone atakuojantis snaiperis. Šeimininkai grubiai suklydo, „Ekranas“ pabėgo į greitą ataką, Elivelto kulnu perdavė kamuolį Dovydui Norvilui, kuris surado laisvą L. Kochanauską, puolėjui beliko vienu lietimu nukreipti kamuolį į vartus.     

Po pertraukos R. Poškus atliko iš karto net du keitimus, o panevėžiečiai susikoncentravo ties savo vartų saugumu. Rokiruotes atliko ir priešingai barikadų pusei dirigavęs V. Dambrauskas, deja, bet vienas keitimas buvo priverstinis – susižeidusį R. Pilotą pakeitė Džiugas Petrauskas.

Nors atidavęs iniciatyvą varžovams, „Ekranas“ gynėsi gana užtikrintai, tačiau porą kartų savo meistriškumą buvo priverstas pademonstruoti ir vartininkas Kornelijus Timofejevas, sugavęs pažeme Ernesto Veliulio smūgiuotą kamuolį bei likvidavęs pavojų, kilusį po standartinių padėčių.

„Ekranas“ atsakė L. Kochanausko smūgiu, tačiau kamuolį sugavo P. Pocius. „Klaipėdos granitas“ rungtynių pabaigoje kovojo ir bandė sušvelninti rezultatą, bet visas jų pastangas niekais paversdavo svečių gynėjai.

„Sūduva“ šventė įtikinamą pergalę Šiauliuose

Kitose rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ svečiuose įveikė „Šiaulius“ 4:1 (3:0). Jau pirmame kėlinyje svečiai iš Suvalkijos pasiuntė aikštės šeimininkus į nokdauną, kai pelnė tris įvarčius be atsako. Pasižymėjo Audrius Brokas, Valentinas Baranovskis ir Tomas Radzinevičius. Antrame kėlinyje marijampoliečiai po Karolio Chveduko smūgio ėmė triuškinti šiauliečius, kuriems garbės įvartį pelnė Aivaras Renusas.

Rezultatas:

„Šiauliai“ 1 - 4 Marijampolės „Sūduva“

7' Audrius Brokas [0 - 1]
13' Valentinas Baranovskis [0 - 2]
23' Tomas Radzinevičius [0 - 3]
61' Karolis Chvedukas [0 - 4]
85' Aivaras Renusas [1 - 4]

„Šiauliai“: I. Plūkas, E. Gaurilovas, J. Raziūnas, A. Renusas, F. Zderičius, S. Babičius, E. Jasaitis (46 min. R. Gedminas), Y. Keita (64 min. A. Juozapaitis), T. Vitukynas (46 min. D. Medžiaušis), M. Vorobjovas, N. Tokičius.

„Sūduva“: D. Bartkus, D. Isoda, M. Kovačevičius, M. Ugge, V. Baranovskis, K. Chvedukas (81 min. E. Puzara), M. Grigaravičius, P. Kiselevskis, A. Vaskela, A. Brokas (64 min. G. Russo), T. Radzinevičius (67 min. M. Kdouh).

Rungtynių eiga

Šiauliečiai jau šeštame mače iš eilės nesugeba iškovoti pergalės, po šios nesėkmės jie liko devintoje turnyro lentelės pozicijoje, o Dariaus Gvildžio auklėtiniai, surinkę septyniolika taškų, pagal šį rodiklį susilygino su „Trakais“.

Rungtynių pradžia šeimininkams susiklostė katastrofiškai - jau 7-ą minutę svečiai išsiveržė į priekį. „Šiaulių“ žaidėjas atliko labai netikslų perdavimą į aikštės vidurį, prie kamuolio suskubęs Audrius Brokas nusivarė jį arčiau varžovų vartų ir puikiu tolimu smūgiu pelnė įvartį.

Lyg to būtų maža, dar viena šiauliečių klaida virto įvarčiu. Greitą išpuolį dešiniu atakos kraštu surengę „Sūduvos“ žaidėjai į idealią poziciją išvedė Valentiną Baranovskį, kuriam teliko vienu lietimu pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Šiauliai“ ir toliau mėgino trumpų perdavimų dėka kelti pavojų prie marijampoliečių vartų, tačiau šeimininkams nieko įsimintino sukurti nepavyko.

Tragišką šiauliečių atkarpą pratęsė Tomas Radzinevičius, sulaukęs tikslaus perdavimo iš aikštės vidurio ir meistriškai perkėlęs kamuolį per vartus palikusį Igną Plūką.

„Sūduva“ atidavė iniciatyvą „Šiaulių“ futbolininkams, bet Gedimino Jarmalavičiaus auklėtiniai kamuolio kontrolės įvarčiais nepavertė.
Antrame kėlinyje svečiai užtikrintai kontroliavo situaciją ir laukė savo šanso kontratakose, vienos jų metu Marijampolės klubo žaidėjas pavojingu smūgiu sudrebino vartų konstrukciją.

Kiek aštresnį išpuolį surengę šeimininkai pamiršo gynybą ir už tai buvo nubausti. V. Baranovskis atitrūkęs kairiu atakos kraštu perdavė į kamuolį į baudos aikštelę, o ten visiškai be priežiūros likęs Karolis Chvedukas pelnė ketvirtą „Sūduvos“ įvartį.

Po atliktų keitimų marijampoliečių žaidimas kiek išsiderino, nors atakavo Suvalkijos klubas gana pavojingai, tačiau gynybiniams įtvirtinimams buvo skirta gerokai mažiau dėmesio. 

Porą sykių su smūgiais susitvarkė vartų sargas Džiugas Bartkus, tačiau kartą ir jis neišgelbėjo komandos standartinės padėties metu, kai Aivaras Renusas iš arti smūgiavo į vartus. Nors vartininkas atmušė kamuolį, bet jis jau buvo kirtęs visą vartų liniją.

Per likusį laiką aikštėje vyravo atviras futbolas, tačiau nei viena ekipa savo įvarčių sąskaitos taip ir nepapildė.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris1174032:525
2.Atlantas1155122:920
3.Kruoja1154218:1019
4.Ekranas1246223:1318
5.Banga1153314:718
6.Trakai1145218:1217
7.Sūduva1252518:1817
8.Klaipėdos granitas1225513:1611
9.Šiauliai1222812:198
10.Dainava1100111:620

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)