Paskutinėse rungtynėse su Serbija Lietuvos rinktinė abu įvarčius pelnė realizuodama du 11 metrų baudinius. Ar tai nesumenkina pergalės?

"Ne, niekada taip nesakau. Visada varžybas atspindi tik galutinis rezultatas, nesvarbu, pasiektas baudiniais ar įvarčiais žaidimo metu. Lietuva diktavo žaidimą ir tai, kad tik iš baudinių pelnė įvarčius, pergalės tikrai nesumenkina, nes be baudinių turėjome dar tris keturias progas įmušti įvarčius,- VL sakė V. Liubšys.

Ko trūko, kad sukurtų gerų progų nepavyko realizuoti?

- Gal kai kuriais momentais pritrūko meistriškumo Darvydui Šernui (vyr. trenerio J. Couceiro sprendimu saugas žaidė puolėjo pozicijoje, – red.).

Šiaip jis gerai atakavo, bet nesugebėdavo užbaigti baigiamosios fazės atakų. Žaidimą gadino ir pažliugusi aikštė. Kitomis sąlygomis, manau, D. Šernas būtų išnaudojęs tas progas.

Žaidėjai atrodė nusiteikę gerokai kovingiau nei priešpaskutinėse atrankos ciklo rungtynėse su Farerais. Kas tai lėmė?

- Rungtyniavę žaidėjai nėra stipriausi, todėl jie norėjo įrodyti, ką gali. Jie atidavė viską ir kovojo iki galo. Išėjo kovoti už valstybę, už Lietuvą. Atsidavė maksimaliai.

Bet kodėl tokio kovingumo pritrūko žaidžiant su Farerais?

Mano nuomone, dalis žaidėjų pernelyg pasitikėjo savimi, kad lengvai įveiks Farerus. Todėl gal neįdėjo visų jėgų, maksimaliai neatsidavė žaidimui. O tik taip galima pasiekti pergalę.

Prieš rungtynes rinktinės lyderiai gynė portugalą trenerį J.Couceiro nuo Lietuvos futbolo federacijos prezidento Liutauro Varanavičiaus kritikos. Ką manote apie tokią situaciją, kai viešai kritikuojamas treneris, paskui žaidėjai surengia savo spaudos konferenciją kritikai "atmušti"?

- Jeigu žaidėjai labai gynė trenerį, jie turėjo prisiimti absoliučiai visą kaltę už pralaimėtas rungtynes Farerams. O federacijos prezidentui, manau, irgi buvo skaudu, ir nieko blogo jis nepasakė.

Rinktinė pasaulio čempionato atrankos cikle laimėjo 4 ir pralaimėjo 6 rungtynes. Ar šioje grupėje ji galėjo pasirodyti geriau? Ko šiai komandai trūksta?

- Manau, kad dabartinėje rinktinėje tikrai yra gerų žaidėjų. Trečiadienį jie dar kartą parodė, kad yra pajėgūs įveikti net serbus žaisdami ne visa sudėtimi.

Buvo labai gera ciklo pradžia, paskui iš eilės pralaimėtos 5 rungtynės. Jose tikrai nebuvo gero futbolo. O paskutinės rungtynės vėl gerai sužaistos.

Manau, kad šioje grupėje turėjome užimti trečiąją vietą. Serbai žaidė puikiai, prancūzai – gana gerai, o kitos komandos buvo Lietuvos lygio ir įveikiamos.

Manote, kad galėjome laimėti prieš Rumuniją namuose, Austriją ir Farerų salas išvykose?

- Taip. Ypač prieš rumunus. Jie šiame cikle ypač prastai žaidė, buvo įveikiami. Lietuva ne be pagrindo juos kartą nugalėjo 3:0. Aišku, keitėsi treneriai, žaidėjai. Rumunai turėjo įvairių problemų.

Kaip manote, ar rinktinei toliau turėtų vadovauti portugalų specialistas ar lietuvis treneris?

- Ne man spręsti. Bet žinau labai daug pavyzdžių, kai puikūs treneriai dirbdami kitose valstybėse nieko nepasiekia. Federacijos vykdomasis komitetas turi prisiimti atsakomybę ir nuspręsti, kaip geriau Lietuvai dabartiniu laikotarpiu: ar su J.Couceiro, ar geriau pakviesti trenerį iš Lietuvos.

Ar Lietuvoje matote trenerių, kurie būtų deramai pasirengę stoti prie rinktinės vairo?

- Neabejoju, kad nemažai trenerių Lietuvoje nėra blogesni už J.Couceiro. Gal daugiau lemia net ne treneris, bet žaidėjų profesionalumas, požiūris į žaidimą rinktinėje.

Ar šiame cikle rinktinei būtų vadovavęs B. Zelkevičius, ar A. Liubinskas, ar dar kas nors, neabejoju, kad rezultatai būtų buvę panašūs. Aišku, tai mano subjektyvi nuomonė.