Nuo rungtynių pradžios Lietuvos U-21 rinktinė turėjo žaidybinę persvarą, tačiau išskyrus kelis tolimus smūgius ir pora nestiprių bandymų galva rimto pavojaus prie varžovų vartų sukurti nepavyko. Savo meistriškumą estų vartininkas Marko Meeritsas pademonstravo 38 minutę, kai atrėmė pavojingą Mariaus Papšio smūgį iš 20 metrų.

Antrojo kėlinio pradžioje lietuvių jaunimo gretose pasirodė Fiodoras Černychas ir šis keitimas padėjo įmušti pirmąjį įvartį. 59 min. po F.Černycho perdavimo iš kairio krašto Arvydas Novikovas smūgiavo link vartų ir kamuolį iš arti į tinklą pasiuntė Eivinas Zagurskas.

67 min. estų komandoje gera proga nepasinaudojo Artjomas Dmitrijevas, o 72 min. svečiai iš Estijos išlygino rezultatą. Po perdavimo iš krašto smūgiu galva pasižymėjo Juri Jevdokimovas.

Praleidusi įvartį Lietuvos jaunimo rinktinė vėl suaktyvino žaidimą puolime ir turėjo nemažai progų įmušti antrą kartą. Įsiveržęs į baudos aikštelę greta vartų smūgiavo F.Černychas, po kampinio Lino Klimavičiaus ataką blokavo gynėjas, šalia virpsto staigiai spyrė Tadas Eliošius, po dar vieno jo smūgio kamuolį atmušė vartininkas, o Gvidas Juška išbėgęs vienas prieš vieną nepataikė į vartus.

Lygiųjų 1:1 lietuviams užteko – jie surinko 4 taškus ir aplenkė Latvijos rinktinę, kurios sąskaitoje buvo 3 taškai, iškovojo Baltijos taurę. Trečiąją vietą su 1 tašku užėmė Estijos futbolininkai. Jų vartininkas M.Meerits buvo pripažintas geriausiu paskutinių rungtynių žaidėju.

Komentarai:

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius: „Labai gerai, kad laimėjome iš Baltijos taurę. Turnyras susidėjo iš dviejų rungtynių ir jos buvo mums nevienodos. Šiandien žaidėme ne taip gerai kaip dvikovoje su Latvija. Galbūt vaikinams psichologiškai atsiliepė tai, kad mums užteko lygiųjų. Komandai sakiau, kad žaidžiame namuose ir turime laimėti. Pirmajame kėlinyje neišnaudojome kelių pusiau progų, o antrajame įmušę įvartį atleidome vadžias. Po keitimo antrą kartą iš eilės pasiteisino F.Černychas, tačiau šį kartą ne visai sėkmingai į žaidimą įsijungė A.Žulpa. Praleidome įvartį po kontratakos. Žaidimu nesu patenkintas, o bendru rezultatu patenkintas. Manau, kad pelnytai laimėjome turnyrą.“

Lietuvos U-21 rinktinės saugas Eivinas Zagurskas: „Šios rungtynės buvo sunkesnės nei su latviais. Tačiau džiaugiamės, kad laimėjome taurę, tai svarbiausia. Prieš rungtynes nebuvo minčių apie lygiąsias, visi kalbėjome, kad turime laimėti. Mūsų komandoje labai geras kolektyvas. Manau, todėl pastaruoju metu pagerėjo ir rinktinės rezultatai. Bent jau pirmąsias Baltijos taurės rungtynes tikrai laimėjome pelnytai.“

Statistika:

Estija U-21 - Lietuva U-21 1:1 (0:0)

Įvarčiai: 72 min. Juri Jevdokimov (Estija); 59 min. Eivinas Zagurskas (Lietuva).

Lietuva U-21: Vytautas Černiauskas (63 min. Povilas Valinčius), Vytautas Andriuškevičius, Linas Klimavičius, Mantas Fridrikas, Egidijus Vaitkūnas, Tadas Eliošius, Povilas Krasnovskis, Edgaras Mastianica (55 min. Fiodor Černych), Eivinas Zagurskas (68 min. Artūras Žulpa), Marius Papšys (81 min. Karolis Chvedukas), Arvydas Novikovas (89 min. Gvidas Juška)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją