Lietuviai daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau pagal sukurtas pavojingas progas varžovai niekuo nenusileido. Rungtynių pabaigoje aikštės šeimininkai užgulė Lichtenšteino ekipos vartus, tačiau svečiai ne tik kad atsilaikė, bet ir vos besibaigiant rungtynėms nenubaudė lietuvių.

Tai buvo ketvirta Lietuvos ir Lichtenšteino rinktinių tarpusavio dvikova. Dukart pergales šventė lietuviai (1996 m. - 2:1 ir 1997 m. - 2:0). Vieną kartą – šiais metais – nugalėjo varžovai (2:0).

Rungtynės

Pirmą gana pavojingą ataką lietuviai surezgė 6-ą min., kai iš dešinio baudos aikštelės kampo smūgiavo Edgaras Česnauskis. Tačiau kamuolį sugavo Peteris Jehle. Netrukus po šio epizodo vėl kilo sumaištis prie svečių vartų, tačiau ataką nutraukė nuošalė.

Vėliau žaidimas nurimo ir persikėlė į aikštės vidurį. Šeimininkai daugiau kontroliavo kamuolį, bet nieko pavojingesnio nesukūrė. 22-ą min. šiurkščiai savo aikštės pusėje suklydo Martinas Rechsteineris. Kamuolį perėmęs Saulius Mikoliūnas smūgiavo į vartus, tačiau pataikė į varžovų žaidėją.

Svečiai nesutriko ir jau kitoje atakoje grėsmė kilo prie Lietuvos rinktinės vartų – pavojingai Martino Buechelio smūgiuotą kamuolį Žydrūnas Karčemarskas nukreipė virš skersinio.

Po šios atakos veiksmas persikėlė į kitą aikštės pusę – nuo galinės linijos kamuolį „skersavo“ S. Mikoliūnas. Deja, perdavimas buvo pernelyg stiprus ir niekas prie kamuolio nesuskubo.

Netrukus lietuviai sukūrė bene realiausią progą pirmoje rungtynių dalyje – po kampinio galva į kamuolį į vartus nukreipė Tadas Kijanskas, o nuo įvarčio Lichtenšteino ekipą išgelbėjo tik vartų kampą saugojęs aikštės žaidėjas.

40-ą min. baudos aikštelės prieigose buvo pargriautas Arvydas Novikovas. Prie kamuolio stojęs Tomas Danilevičius atliko stiprų smūgį, tačiau P. Jehle kumščiais kamuolį atrėmė.

Per pirmas 45 minutes nė vienai komandai pasižymėti nepavyko – 0:0.

Nuo antro kėlinio pradžios vietoje A. Novikovo Lietuvos rinktinės gretose pasirodė Tadas Labukas.

Antrą kėlinį drąsiai pradėję svečiai vos nepasiuntė šeimininkų į nokdauną. 60-ą minutę lietuviai nesėkmingai sužaidė gynyboje bandydami nuošalėje palikti Franzą Burgmeierį, tačiau pastarasis liko vienas prieš Ž. Karčemarską. Laimė, F. Burmeierio stipriai smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į Lietuvos rinktinės vartininką, kuris kamuolį atmušė.

67-ą minutę į vartus smūgiavo Davidas Hesleris – kamuolys skriejo virš vartų.

Netrukus pavojingai iš kairio aikštės krašto smūgiavo prieš kelias minutes aikštėje pasirodęs Marius Papšys, tačiau kamuolys pralėkė šalia virpsto.

75-ą minutę Lietuvos rinktinė liko mažumoje – M. Buecheliui iš nugaros per kojas „kirtęs“ E. Česnauskis prieš save išvydo raudoną kortelę.

Nors ir praradę vieną žaidėją lietuviai netrukus sukūrė pavojingą ataką, tačiau Deividas Šemberas smūgiavo netiksliai.

Likus 7 minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos nuo baudos aikštelės linijos smūgiavo D. Česnauskis, bet kamuolys skriejo šalia virpsto.

Per likusį rungtynių lietuviai užgulė varžovų vartus, surengė kelias pavojingas atakas, tačiau Lichtenšteinas vos nenubaudė šeimininkų – 90-ą minutę kamuolio į tinklą vos nepasiuntė D. Hasleris. Lietuvos rinktinę išgelbėjo tik Ž. Karčemarskas.

Teisėjas prie pagrindinio laiko pridėjo 4 minutes, o joms besibaigiant, puikią progą turėjo Mantas Savėnas, tačiau kiek perlaikė kamuolį ir to pakako, kad svečiai apsigintų. Vėliau vienas prieš vartininką išsiveržė T. Danilevičius, bet sukirto kamuolį tiesiai į vartininką.

Lietuviai iš aikštės palydėti švilpimu – 0:0.

Rezultatas:

Lietuva 0 – 0 Lichtenšteinas

75' E. Česnauskis pašalintas iš aikštės

Starto komandų sudėtys:

Lietuva: Ž. Karčemarskas, T. Kijanskas, M. Žaliūkas, A. Klimavičius, D. Česnauskis, D. Šemberas, M. Panka (88' M. Savėnas), S. Mikoliūnas (64' M. Papšys), E. Česnauskis, A. Novikovas (46' T. Labukas), T. Danilevičius.

Lichtenšteinas: P. Jehle, M. Stocklasa, M. Rechsteiner, Y, Oehri, M. Stocklasa, M. Frick, F. Burgeier, M. Buechel, D. Hasler, S. Wieser, M. Ritzberger.

Turnyro lentelė:

1Ispanija550015-515
2Čekija53026-39
3Lietuva61233-85
4Škotija41124-54
5Lichtenšteinas61143-104

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją