Čia tais pačiais 2004-aisiais savo grupės mačą žaidė ir vėliau sensacingai Senojo žemyno čempionate tapusi Otto Rehhagelio muštruota Graikijos rinktinė, kuri būtent ant Algarvės vejos sugėrė vienintelį per visą turnyrą niuksą, kai 1:2 nusileido rusams.

Jis geležinę drausmę bei gynybą demonstravusių graikų nepalaužė: kaip pradėjo pirmenybes nugalėdami šeimininkus portugalus Porto mieste rezultatu 2:1, taip ir užbaigė jas triumfuodami Lisabonoje 1:0. Tokiu būdu Europos čempionės laurus nuskynė komanda, kurios galimybės prieš turnyrą buvo vertinamos 1 prie 250 ir kurios vien jau išgyvenimas grupėje bei patekimas į ketvirtfinalį buvo laikomas didžiule sensacija.

Vėliau šis stadionas tokio rango varžybų nebepriėmė – čia nesiglaudžia nė viena šalies „Primeira“ lygos ekipa. Tiesa, retkarčiais sužaisti draugiškų ar oficialių rungtynių užsuka Portugalijos rinktinė. Štai rudens pradžioje portugalai kaip tik Algarvėje 9:0 pasismagino su Liuksemburgu.

Tarp Faro ir Lolės miestų esantis statinys turėtų kelti itin malonius prisiminimus ir vienai ryškiausių šio amžiaus pasaulio futbolo žvaigždžių Cristiano Ronaldo. Čia CR7 gerino ne vieną ir ne du rekordus bei fiksavo istorinius pasiekimus.

2021-ųjų rugsėjį Algarvės stadione vykusiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Airija (2:1) C. Ronaldo dviem puikiais smūgiais galva surinko dublį ir tapo daugiausiai įvarčių už nacionalinę komandą įmušusiu žmogumi per visą istoriją. Jis su 111 tikslių šūvių (dabar – jau 128) pralenkė Irano puolėją Ali Daei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)