Dėl vizos problemų kartu su kitais Europos Sąjungos paso neturinčiais sūduviečiais nuo likusios komandos trumpam atsiskyręs V. Čeburinas supranta, kad Škotijoje laukia itin sudėtingas mūšis, kuriame aiškiais favoritais laikomi varžovai, tačiau Lietuvos čempionai maksimaliam spaudimui yra pasiruošę.

Juk ant kortos – šansas Lietuvai pirmą kartą istorijoje turėti savo futbolo klubą tokio aukšto rango tarptautiniame turnyre. Tam gali užtekti viso labo vieno įvarčio.

Juk neatsitiktinai esame šiame etape jau antrus metus iš eilės. Norime pagaliau jį peržengti ir šitas noras gali būti mūsų pranašumas.
Vladimiras Čeburinas

„Situacija su vizomis mūsų nepaveiks. Taip jau susiklostė, negalėjome nieko pakeisti. Dabar tiesiog tikimės tokių pačių sunkių rungtynių kaip Marijampolėje. Svarbu vėl nepraleisti greito įvarčio, kaip tai nutiko pirmajame mače. Praleisti anksti visada labai liūdna.

Lygiosios pirmosiose rungtynėse suteikė pranašumą varžovams. Ketvirtadienį turime sekti savo rungtynių planą. Marijampolėje varžovai mus spaudė, taip turėtų būti ir šįkart. Dabar ir spaudimas iš sirgalių bus didžiulis. „Celtic“ – didis klubas, turintis daug gerbėjų. Bus sunku.

Škotų gerbėjai labai myli savo komanda, jie sukuria labai stiprią atmosferą, kuri jiems labai padeda. Nors prieš rungtynes Belgrade specialiai ruošėmės žaisti serbiškoje atmosferoje, šįkart specialiai tam nesiruošėme dėl eilės priežasčių.

Svarbiausia buvo gerai išanalizuoti varžovų žaidimą. Mes tai padarėme. Jie padarė tą patį. Tikimės, kad šįkart jie bus agresyvesni. Esame tam pasirengę. Taip, „Celtic“ tikrai turi mobilumą ir greitus, techniškus žaidėjus. Suprantame, kad tai yra labai gerai pasiruošusi komanda“, – kalbėjo V. Čeburinas.

Nors ir pripažįsta „Celtic“ jėgą bei Brendano Rodgerso prieš rungtynes išskirtas škotų stiprybes, V. Čeburinas pastebi, jog savų kozirių turi ir „Sūduva“. Strategas žino ir tai, kad ketvirtadienį būtinai įvartį mušti turintys jo auklėtiniai jau turi tokiam tikslui įvykdyti reikalingos patirties.

„Mūsų stiprybė yra ta, kad mes esame komanda ir turime didelį norą, kuris mus veda į priekį. Mes tai jaučiame. Juk neatsitiktinai esame šiame etape jau antrus metus iš eilės. Norime pagaliau jį peržengti ir šitas noras gali būti mūsų pranašumas.

Turėjome svarbių rungtynių ir pernai, kai būtinai reikėjo mušti į „Ludogorets“ vartus po Bulgarijoje pralaimėto susitikimo 0:2. Tuomet žinojome, kad turime mušti, gerai nusiteikėme rungtynėms ir antrame kėlinyje parodėme, kad esame gerai pasiruošę, turėjome progų. Esame pasiruošę ir dabar.

Škotai kalba, kad jiems pralaimėjimas būtų katastrofa? Na, mums tai būtų didelė šventė. Tai būtų šventė „Sūduvai“, Marijampolei ir visai Lietuvai“, – sakė vyriausiasis „Sūduvos“ treneris.

Marijampolės ir Glazgo ekipų žūtbūtinis mūšis Rojaus parku vadinamame stadione prasidės ketvirtadienį 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)