Kaimyninio miesto komanda yra neparanki varžovė lygos debiutantei. Šį sezoną „Lietavai“ (5 vieta, 29 taškai) taip ir neteko džiaugtis pergale prieš „Stumbrą“ (6 vieta, 24 taškai), kuris turnyro lentelėje stovi laipteliu žemiau ir atsilieka penkiais taškais.

Pirmas klubų susitikimas baigėsi 2:0 kauniečių naudai, vėliau Jonavoje klubai išsiskyrė taikiai 2:2, o paskutiniame mače savo pranašumą 2:1 vėl įrodė „Stumbras“.

Po jaunimo rinktinės (iki 21-erių metų) stovyklos prie komandos prisijungęs vidurio gynėjas Edgaras Žarskis sako, kad treniruotės su geriausiais šalies jaunaisiais futbolininkais jam išėjo į naudą, tačiau dabar svarbiausias tikslas yra kuo sėkmingiau baigti čempionatą.

„Rinktinėje jaučiausi puikiai, kaip grįžęs namo, nes visus ten pažįstu. Nors nežaidžiau, kartu treniravomės, siekėme bendro tikslo ir atranką baigėme gražia nata su itin pajėgiais varžovais, komanda pasirodė tikrai gerai. Džiugina ir jaunimo, ir vyrų rinktinės rezultatai. Pradėjome mažiau kalbėti, daugiau daryti. Su jaunimu į turnyro pabaigą ėmėme geriau žaisti, gal ir per vėlai pradėjome, bet geriau vėliau negu niekada. Į klubą grįžau puikios nuotaikos, buvo naudinga susitikti su senais draugais, pakeisti aplinką, bet dabar visos mintys nukreiptos į šalies čempionatą. Sekmadienį savo žiūrovų akivaizdoje po dviejų pralaimėjimų ir lygiųjų pagaliau norime įveikti „Stumbrą“, juo labiau, kad jie kvėpuoja mums į nugarą“, – kalbėjo E. Žarskis.

Ketvirtame rate „Lietava“ pralaimėjo tik čempionams Vilniaus „Žalgiriui“, o po pergalės prieš „Trakus“ ekipos vyriausiasis treneris Robertas Poškus pažymėjo, kad ketvirtas ratas kol kas bene sėkmingiausia jo klubo atkarpa šiame sezone.

Tuo metu „Stumbrui“ nepavyko iškovoti nė vienos pergalės, keturis kartus reikėjo palikti aikštę pralaimėjus. Nors abu klubai užsitikrino vietą kitų metų čempionate, E. Žarskis mano, kad vyks rimta kova.

„Nors užsitikrinome vietą kitų metų pirmenybėse, tai nieko nekeičia. Toliau treniruojamės, žaidžiame savo futbolą ir kovojome dėl savęs, dėl žiūrovų. Treniruotėse vyrauja labai geros nuotaikos ir laukiame susitikimo su „Stumbru“. Pergalė mums leistų dar labiau priartėti prie trokštamos penktos vietos ir ramiai baigti sezoną. Pergalė reikalinga ir varžovams. Kauno klubas, mano nuomone, šiuo metu demonstruoja nenuoseklų žaidimą. Jų žaidėjai labai keičiasi, nėra stabilios starto sudėties. Atėjus treneriui iš Portugalijos, pastebiu, kad kiekvienose rungtynėse pasirodo vienas ar du nauji žaidėjai, gal tai pastaruoju metu jiems ir kiša koją. Kovai ruošiamės rimtai, šį sezoną liko nedaug rungtynių, norime nudžiuginti savo gerbėjus gražiu futbolu ir pergale“, – sakė „Lietavos“ vidurio gynėjas.

Rungtynės šį sekmadienį (spalio 16 d.) 14.00 val. bus žaidžiamos Jonavos miesto stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)