Pergalingą įvartį jau 2-ą minutę pelnė Robertas Vėževičius. „Šilo“ futbolininkas Rokas Simanavičius 76-ą minutę gavo raudoną kortelę.

Rezultatas:

Kazlų Rūdos „Šilas“ (I lyga) 0 - 1 Klaipėdos „Atlantas“ (A lyga).

2' Robertas Vėževičius [0 - 1]

76' Rokas Simanavičius („Šilas“) - raudona kortelė

Atsakomos rungtynės gegužės 6-ą dieną vyks Klaipėdoje.

Taurės varžybos į stadionus sugrįžo po netrumpos pertraukos - visos rungtynės iki pusfinalio buvo sužaistos praėjusiais metais. I lygoje žaidžiantis „Šilas“ pateikė didžiausias staigmenas, kai eliminavo dvi „SMSCredit.lt A lygos" ekipas - „Trakus“ ir Alytaus „Dainavą". Vietą pusfinalyje „Atlantui“ atvėrė nelengva pergalė prieš Vilniaus „Taip“ komandą ir užtikrintas laimėjimas prieš „Klaipėdos granitą“.

Dėl Kazlų Rūdos stadiono renovacijos dvikova vyko Kaune, Nacionalinės futbolo akademijos aikštyne. Formalūs svečiai „Atlanto“ futbolininkai jau po pirmos pavojingos atakos išsiveržė į priekį.

Gerardas Žukauskas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur patyręs saugas R. Vėževičius akimirkai atsilaisvino nuo gynėjo ir pademonstravo snaiperio sugebėjimus - ore vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

Pirmas kėlinys neišsiskyrė progų gausa. Pavojingiausio išpuolio epicentre buvo atsidūręs tas pats R. Vėževičius, po kurio smūgio iš toli „Šilą“ gelbėjo vartininkas Modestas Kulikauskas.

Antrame kėlinyje komandoms taip pat trūko darnos atakose, o retiems smūgiams trūkdavo tikslumo arba stiprumo. Rimtesnio varžovų vartų šturmo „Šilas“ taip ir nesurengė. Kazlų Rūdos komandos galimybes rungtynių pabaigoje dar labiau apsunkino žaidėjų deficitas - už antrą įspėjimą iš aikštės pašalintas gynėjas R. Simanavičius.

Kitą pusfinalio porą sudaro Vilniaus „Žalgiris“ ir Kauno „Spyris“. Pirmas mačas trečiadienį (balandžio 22-ą d.) bus žaidžiamas sostinėje.