Pernai A lygos vicečempionu tapęs „Žalgiris“ kišenėje jau turi bilietą į Europos lygos atrankos varžybas, tuo tarpu „Šiauliai“, laimėję LFF taurės trofėjų, paveržtų kelialapį iš Pakruojo „Kruojos“. Kartu Saulės miesto atstovai užsitikrintų UEFA išmoką už dalyvavimą Europos taurių turnyruose.

„Pergalė turėtų įtakos ne tik mūsų biudžetui, bet ir visiems Šiauliams, į kuriuos atkeliautų prestižinės varžybos. Be abejo, tai mums suteikia nemažai motyvacijos, tačiau kartu – ir papildomos įtampos. Jaunatviškas azartas gali pakišti koją, bet treneriai bandys su tuo susidoroti“, – teigė „Šiaulių“ klubo atstovas Deivis Kančelskis.

Paskutinį kartą Šiaulių ekipa LFF taurės finale žaidė 1999 metais. Tąsyk „Kareda“ 3:0 pranoko FBK „Kauno“ komandą, o trofėjų virš galvos kėlė ir dabar „Šiauliams“ atstovaujantis veteranas Deivydas Lunskis.

Vis dėlto „Žalgirio“ gretose – kur kas daugiau patyrusių žaidėjų, kurių dauguma gins prieš metus iškovotą nugalėtojų titulą. Tuomet vilniečiai LFF taurės turnyro finale po 11 metrų baudinių serijos palaužė Panevėžio „Ekraną“.

„Tikrai dar nesame pasisotinę pergalėmis, žinome, koks svarbus šis finalas mūsų sirgaliams. Norime apginti titulą“, – patikino „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Tiesa, „Šiauliai“ jau pademonstravo, kad finale favoritams gali pridaryti problemų. Praėjusį savaitgalį šiauliečiai A lygos susitikime namuose atėmė iš sostinės klubo du taškus (1:1).

„Priešininkai atrodo stipresni ir pagal biudžetą, ir pagal futbolininkų meistriškumą, ir pagal žaidimą, bet sekmadienį mes parodėme, kad galime kovoti ir su jais. Turėsime savaitę laiko pailsėti, pasitreniruoti ir pasiruošti finalui, kuriame, tikėkimės, vyks graži kova“, – sakė D. Kančelskis.

„Praėjusios rungtynės parodė, kad komandos – vertos viena kitos. Gal ir gerai, kad Šiauliuose praradome taškų, nes žaidėjai dabar negalės neįvertinti varžovų ir eiti į aikštę galvodami, jog užmėtys juos kepurėmis“, – svarstė M. Nikoličius.

Papildomą akstiną finale negailėti jėgų žaidėjams suteikė ir premijos, kuriomis už pergalę yra pažadėję atsidėkoti abu klubai.

Primename, kad pusfinaliuose žalgiriečiai perlipo Klaipėdos „Atlanto“ barjerą (0:0 ir 1:0), tuo tarpu „Šiauliai“ iš tolesnės kovos sensacingai eliminavo šalies čempioną „Ekraną“ (2:1 ir 2:1).

Finale vilniečiams negalės padėti traumuoti Georgas Freidgeimas ir Tomislavas Pekas, šiauliečiai versis be Roko Gedmino.

Dvikova dėl LFF taurės trofėjaus prasidės sekmadienį, 13.30 val., Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)