Apie galimą „Polonija“ futbolininkų neatvykimą, kalbos sklandė jau kelias dienas prieš rungtynes.

Šeštadienio vakarą net keli nenorėję, kad jų pavardės būtų minimos, lenkų klubo žaidėjai ragino į rungtynes neiti, kadangi jos vis vien nevyks. Aiškino, kad tai yra dėl kelių priežasčių: žaidėjų traumų ir finansų.

„Polonija“ klubas šiemet neslėpė, kad gyvena nelengvai, prašė savo gerbėjų pagalbos. „Tik dėl jūsų mes sugebėjome baigti sezoną“, - dėkojama klubo Facebook paskyroje, komandą parėmusiems žmonėms.

Vis dėlto, jėgų paskutinėms rungtynėms lenkams pritrūko. Facebook paskyroje aiškinama, kad tai įvyko dėl traumų virtinės ir žaidėjų trūkumo.

„Dabar esu Varšuvoje ir nenoriu daug kalbėti apie šį komandos neatvykimą. Bet šis įvykis tikrai nereiškia, kad mūsų klubas bankrutuoja ir išnyksta“, - telefonu kalbėjo „Polonija“ klubo prezidentas Stefanas Kimso.

„Polonija“ nėra profesionali komanda, tačiau jos žaidėjai gaudavo premijas. Į sezono pabaigą ekipos gretos vis retėjo. Tiesa, „Polonija“ ekipa šiemet yra sudariusi sutartį su futbolo mokyklą turinčiu Vilniaus „Granito“ klubu. Antroje lygoje rungtyniaujanti „Granito“ komanda yra įforminta kaip „Polonija“ komandos dublerių ekipa. Lenkų klubas kas kartą gali į pagalbą kviesti penkis šio klubo futbolininkus savo rungtynėms.

LFF Drausmės komiteto sekretorius Ričardas Zdančius aiškino, kad neatvykimo atveju „Polonia“ komandai bus įskaitytas pralaimėjimas 0:3. Klubui taip pat gresia bauda. Kokia - R. Zdančius atsakyti negalėjo.

„Spręsime tai per posėdį. Pirmiausia paklausime „Polonios“ - kuo jie tai motyvuos. Taip pat atsižvelgsime ir į kitas aplinkybes, kad ir tą patį klubo finansinį pajėgumą. Iš kitos pusės, jei „Polonija“ tai daro nebe pirmą kartą - į tai irgi bus atsižvelgta. Net ir mėgėjų pirmenybėse, komandai neatvykti į rungtynes yra kur kas negarbingiau nei jas pralaimėti. Juo labiau, kad šį kartą „Polonijai“ nereikėjo nei važiuoti į kitą miestą, nei mokėti už stadioną, kadangi tai buvo „Žalgirio-3“ namų rungtynės, tik susirinkti“.

Pernai lenkų klubo futbolininkai nesužaidė priešpaskutinio sezono susitikimo - nenuvyko į Kauną, į rungtynes su NFA komanda.

Kituose susitikimuose KėdainiųNevėžis“, namuose 4:0 sutriuškinęs Kauno „Spyrį“, iškovojo antrą vietą galutinėje turnyro lentelėje. Pirmos lygos bronzą laimėjo „Trakai“, namuose laimėję svarbų mačą prieš Kazlų Rūdos „Šilą“ 2:0. Jau anksčiau pirmos lygos nugalėtojo titulą užsitikrinęs „Klaipėdos Granitas“ 7:2 nugalėjo Jonavos „Lietavą“.

Komandų, kovojančių dėl 7-12 vietos, turnyre buvo sužaisti tik dvejos rungtynės. Radviliškio „Lokomotyvas“ įveikė „Palangą“ 6:0, o „Šilutė“ pralaimėjo Panevėžio „Baltijai“ 1:3.

Galutinė LFF I lygos komandų rikiuotė:

(dėl 1-6 vietų)

1. „Klaipėdos Granitas“ – 57 taškai
2. Kėdainių „Nevėžis“ – 52
3. „Trakai“ – 50
4. Kazlų Rūdos „Šilas“ – 47
5. Kauno „Spyris“ – 40
6. Jonavos „Lietava“ – 37

(dėl 7-12 vietų)

7. Radviliškio „Lokomotyvas“ – 44
8. Vilniaus „Žalgiris-3“ – 38*
9. „Šilutė“ – 28
10. Vilniaus „Polonija“ – 24
11. Panevėžio „Baltija“ – 21
12. „Palanga“ – 6

* – jei „Žalgiriui-3“ bus įskaityta techninė pergalė prieš „Polonią“

Rezultatyviausi lygos futbolininkai - po 18 įvarčių įmušę Edgaras Mastianica („Klaipėdos Granitas“) ir Aivaras Lyberis („Nevėžis“).