Šis klubas anksčiau priklausė iš LFF valdymo dėl kriminalinio praeities šleifo ne savo noru patrauktam Žydrūnui Buzui. Tačiau pastarasis komandą pardavė investuotojams iš užsienio – ryškiausiai čia šviečia ukrainiečiu prisistatančio Levano Hulordavo pavardė.

Gerai sezoną pradėjusi ir tarp lyderių I lygoje įsitaisiusi „Marijampolė City“ šiuo metu vis dar yra netoli antros turnyrinės lentelės vietos, leidžiančios kovoti dėl patekimo į A lygą, tačiau neaišku, ar apskritai pabaigs šį sezoną.

Juodi debesys virš komandos kauptis pradėjo pastaruoju metu, kai žaidėjai dėl nemokamų atlyginimų ketino boikotuoti liepos 1 d. rungtynes su Kretingos „Minija“. Galiausiai mačas įvyko, bet dabar futbolininkų kantrybė galutinai trūko ir jie masiškai palieka komandą.

LFF prezidentas Edgaras Stankevičius sako, kad kreiptasi į žaidėjus dėl esamos situacijos ir laukiama jų raštiškų paaiškinimų dėl galimų skolų.

„Kreipėmės į futbolininkus, kad jie raštiškai pateiktų pranešimus. Tada galėtume kreiptis į teisėsaugą, galbūt įsikištų policija ir prasidėtų ikiteisminiai tyrimai. Jeigu buvo daromi mokėjimai grynaisiais pinigais – tai jau yra grubus pažeidimas. Vertiname situaciją neigiamai, viskas atrodo neskaniai. Renkame puokštę tų įtarimų apie klubą“, – kalbėjo E. Stankevičius.

Dar vienas nerimą keliantis dalykas – galimai sutartos rungtynės. Po radaru atsidūrė jau minėtas mačas su „Minija“.

„Buvo gautas raportas dėl įmuštų įvarčių – dauguma statymų buvo dėl vienos iš komandų įmuštų įvarčių kiekio. Buvo statoma, kad du įvarčiai kris per pirmą kėlinį, trys – per rungtynes. Taip ir nutiko. Galiausiai bus diskvalifikuotas žaidėjas iš „MML City“, o klubui pritaikytos sankcijos“, – atskleidė LFF vadovas.

Koks tai žaidėjas ir kokios sankcijos klubo laukia jis nedetalizavo, bet pabrėžė, kad „MML City“ rizikuoja nebaigti sezono.

„Norisi sulaukti galutinių tyrimų išvadų, pakalbėti su I lygos klubais. „MML City“ rizikuoja netekti licencijos, o čia galutinį žodį taria LFF Vykdomasis komitetas. Iki rugsėjo mėnesio bus aiškiau, klubas gyvens toliau ar ne“, – žadėjo jis.

Prezidentas pridėjo, kad situacija klubo viduje keičiasi kasdien ir dažnai yra sunku suprasti, kas ten vyksta.

Dar birželį „Marijampolė City“ atstovai paprašė pakeisti pavadinimą į „MML City“ ir LFF šį prašymą tenkino. Praėjus vos mėnesiui, L. Hordova ir kiti jau nori susigrąžinti senąjį pavadinimą.

„Tai yra neįmanoma. Šį sezoną kalbų apie pavadinimo grąžinimą negali būti“, – nukirto E. Stankevičius.

Su L. Hordova ir dar vienu investuotoju iš Sakartvelo E. Stankevičius buvo susitikęs dukart. Kalnus Lietuvos futbole nuversti pasirengę vyrai jam paliko dvejopą įspūdį. Nors L. Hordova jau anksčiau yra figūravęs galimuose lažybų skandaluose, bet kaltė niekada nebuvo įrodyta.
Pasak E. Stankevičiaus, ateitant įvairiems investuotojams į šalies futbolą, visada yra atliekama patikra.

„Kontrolė yra atliekama, yra siunčiami vardai, pavardės ir dokumentai UEFA, gauname įžvalgas, kas tai per žmonės. Šį kartą informacija nebuvo tokia, kad neleistume jiems startuoti I lygoje“, – atskleidė jis.

Po padidinamuoju stiklu – ne tik investuotojai, bet ir 4-5 žaidėjai, kurie savo karjeroje jau buvo įtariami arba žaidė klubuose, baustuose dėl sutartų mačų.

Ar pats E. Stankevičius tiki užsienio investuotojais, kurie žada iš meilės futbolui prikelti vieną ar kitą Lietuvos klubą?

„Tikrai ne, – nusijuokė jis. – Tai ne vieno ir ne dviejų kartų asmeninė patirtis. Praėjusį sezoną irgi buvo atvažiavę keli tariami investuotojai iš Afrikos, bet greitai suprato, kad tai ne ta vieta, kur kažką galima daryti“.