Naujienų portalas futbolas.lt susisiekė su LFF varžybų ir renginių vadovu Maksimu Bechterevu, kuris atskleidė, kad susirinkime netrūko diskusijų dėl komandų skaičiaus kitais metais.

– Koks buvo šio susirinkimo tikslas?

– Susirinkome aptarti 2016-ų metų pirmosios lygos pirmenybes, taip pat sudėjome rėmus kitiems metams. Buvo įdomu išklausyti klubų atstovų, nes jie mato daugiau, nei mes.

– Kaip įvertintumėte 2016 metų LFF I lygos sezoną?

– Daug komandų sakė, kad sezonas praėjo neblogai. Žinoma, yra tam tikrų smulkių dalykų. Pavyzdžiui, dėl aprangų. Komandos atvažiuoja į rungtynes ir pasirodo, kad žais beveik tos pačios spalvos aprangomis. Turėjome nusiskundimų dėl LFF taurės tvarkaraščio, nes I lyga dėl to kažkiek nukentėjo. Taip pat turnyras nėra taip viešinamas tiek, kiek turėtų būti.

Galiausiai, A lyga kas mėnesį apdovanoja geriausią žaidėją ir trenerį, o mes to nedarėme, tad irgi pamąstymas kitiems metams. Buvo klausimų dėl futbolo TV... Taip, kad yra dalykų, kurių norime išvengti kitais metais. Prašėme, kad atstovai sakytų tai, kas buvo neigiama tam, jog galėtume tobulėti.

– Šį sezoną vėl neišvengta lažybų skandalų. Ar žadate keisti strategiją kovoje su rungtynių pardavimais?

– Mes su lažybomis kovojame kiek tik galime. Didžiausios problemos būna su klubais, kurie yra turnyro lentelės apačioje. Jie neturi didelių šansų ką nors pasiekti, tad įsitraukia į lažybas. Klausėme klubų, galbūt jie nori pakeisti formatą ir sumažinti komandų skaičių, tačiau visiems patiko šis sezonas, tad balsavimu nusprendėme, kad liksime prie jo. Planuojame, kad liks 16 komandų.

– Sklinda kalbos, kad artimiausiu metu I lygos pirmenybes organizuos nebe LFF...

– Čia labiau yra gandai. Labai abejoju, kad tai įvyks. Mes to nežinome ir ruošiamės kitam sezonui. Galimybių yra mažai, kad kas nors pasikeis.

* * *

Primename, kad sezono pabaigoje I lygoje neišvengta ir nemalonaus incidento. Rungtynių metu Kazlų Rūdoje tarp vietos „Šilo“ ir Gargždų „Bangos“ klubų tiesiog aikštėje susikibo abiejų ekipų sirgaliai.

Viskas prasidėjo po antrojo „Šilo“ įvarčio. Vienas šeimininkų gerbėjas po įvarčio uždegė žalią deglą ir, juo mosuodamas, nuėjo prie pat aktyviausių „Bangos“ sirgalių „Tigrų Ekipos“.

Toks Kazlų Rūdos „Šilo“ sirgaliaus elgesys aiškiai nepatiko svečiams iš Gargždų ir įsižiebė konfliktas, į kurį greitai įsitraukė ir didesnis būrys vietinių žiūrovų. Muštynes aikštėje sustabdė kiti sirgaliai bei „Šilo“ futbolininkai.