Tokio žingsnio bus imtasi toliau augant įtampai tarp Rusijos ir Ukrainos.

Tiesa, apie PZPN planus paskelbusi lenkų spauda čia pati pažymi, kad teigiamas atsakymas – mažai tikėtinas.

Antro atrankos etapo rungtynes lenkai ir rusai turi žaisti kovo 24 d. Poros nugalėtojai dėl kelialapio lemiamoje dvikovoje kovo 29 d. susigrums su Švedija arba Čekija.

Antradienį griežtą nuomonę Rusijos atžvilgiu išsakė Lenkijos sporto ir turizmo ministras Kamilis Bortniczukas, rekomendavęs savo tautiečiams atletams apskritai atsisakyti kelionių į Rusiją.

„Manau, kad tokiomis aplinkybėmis Lenkijos sportininkai neturėtų vykti į Rusiją. Neabejoju, kad Rusijos sportui turėtų būti pritaikytos sankcijos, kadangi Vladimiras Putinas jį išnaudoja politinėms reikmėms. Mažų mažiausiai, rungtynės tarp Lenkijos ir Rusijos futbolo rinktinių turėtų vykti neutralioje arenoje. Jeigu toks pasiūlymas nebus priimtas, svarstysime, ką daryti“, – kalbėjo politikas.

Jis taip pat sukritikavo UEFA, kurios vienas pagrindinių rėmėjų yra Rusijos energetinis milžinas „Gazprom“.

„Atvira paslaptis, kad žaliavų prekyba finansuoja Rusijos karinius veiksmus. Manau, kad sporto pasaulis turėtų atsiriboti nuo bet kokių sąsajų su V. Putinu“, – pridūrė K. Bortniczukas.

Antradienį įvairūs šaltiniai Jungtinės Karalystės žiniasklaidoje, taip pat JAV gigantas ESPN pranešė, esą UEFA ruošia atsarginius scenarijus tam atvejui, jei karas tarp Rusijos ir Ukrainos įsiliepsnotų atvira ugnimi.

UEFA yra numačiusi šių metų Čempionų lygos finalą surengti gegužės 28 d. Sankt Peterburge.

Tiesa, netrukus oficialų pranešimą paskelbusi UEFA, nors ir informavo seksianti situaciją bei reaguosianti į įvykius, kartu patikino šiuo metu neturinti planų ieškoti finalui naujo stadiono.

Primename, kad Rusija pastaraisiais mėnesiais yra sutelkusi savo ginkluotuosius pajėgumus ties Ukrainos sienomis, o pirmadienį šalies prezidentas V. Putinas paskelbė pripažįstantis per 2014-ųjų karą atskilusias separatistines Donecko ir Luhansko respublikas nepriklausomomis valstybėmis. Tuo pačiu metu į Maskvos remiamus regionus įvesti Rusijos kariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)