Apie tai paklausti Delfi, 45-erių buvusį vidurio gynėją, visą karjerą vilkėjusį tik „Barcelona“ (Ispanija) klubo aprangą, išskyrė tiek Ernestas Šetkus, tiek Valdas Ivanauskas.

Tokios pačios nuomonės buvo ir ilgametis Portugalijos rinktinės puolėjas Nuno Gomesas.

„Jis vis dar geros formos ir vis dar toks pat kovotojas, visada norintis laimėti. Man jis buvo geriausias šio susitikimo žaidėjas“, – ilgai nesvarstęs 2010-ųjų pasaulio čempioną bei triskart UEFA Čempionų lygos laimėtoją, tėvynėje pravardžiuotą „El Tiburon“ (išvertus į lietuvių kalbą – ryklys), nominavo dvejais metais vyresnis portugalas.

Pats N. Gomesas įvarčiu prisidėjo prie lygiųjų 2:2, kuriomis šeštadienį baigėsi Lietuvos ir FIFA legendų mačas S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Nuno Gomesas

Robertas Poškus ir Gražvydas Mikulėnas buvo suteikę šeimininkams dviejų įvarčių persvarą pirmame kėlinyje, po pertraukėlės susiėmė ir svečiai, atsakę argentiniečio Estebano Cambiasso bei N. Gomeso tiksliais smūgiais.

„Mums smarkiai trūksta treniruočių, – juokėsi 2004-aisiais Europos čempionato finale žaidęs antrojo FIFA legendų įvarčio autorius. – Pradžioje buvome vangoki, po pertraukos jau žaidėme žymiai geriau. Manau, jog tiems, kurie myli futbolą, tai buvo geras vakaras. Ypač smagu dėl vaikų, atrodo, jiems čia labai patiko.“


Jam pačiam smagiausia – tiesa, ir labiausiai įtempta – akimirka, regis, buvo mačo pradžioje, kuomet kamuolys į aikštės vidurį pristatytas iš saulėtų Kauno padangių.

Tai padarė parašiutininkas, sėkmingai nusileidęs aikštėje ir netrukus įteikęs kamuolį rungtynių arbitrui Gediminui Mažeikai į rankas.

„Buvo nuostabu. Iš pradžių šiek tiek nerimavau, kaip jam pavyks, bet matyti, kad parašiutininkas buvo kompetentingas profesionalas – ir labai drąsus vyras“, – atsiliepė N. Gomesas, nepraleidęs progos Kaune pabendrauti su vienu Lietuvos legendų trenerių – 2008-2010 metais Lietuvos rinktinei vadovavusiu portugalu Jose Couceiro.


Tuo metu V. Ivanauskas labiausiai džiaugėsi skirtingų kartų tautiečiais, su kuriais žaidė vienoje komandoje.

„Ivanas Rūstusis“ prisiminė dalyvavęs panašioje šventėje Kinijoje, tik tuomet atstovavęs pasaulio rinktinei. 57-erių buvusiam Lietuvos nacionalinės komandos puolėjui dvigubai malonu žaisti parodomąsias rungtynes vilkint geltona apranga.

„Visi suprantame, kad tai yra dideli kaštai. Bet federacija surengė šventę, kuri tikrai buvo verta dėmesio. Ir tai – šventė ne tik mums, dalyviams, bet ir žiūrovams bei visai Lietuvai.

Tikimės, kad tokių rungtynių bus ir daugiau. Tačiau esame realistai, tad džiaugėmės kiekviena minute. Rezultatas mus tenkina, žiūrovai – irgi patenkinti, tad, manau, viskas pavyko gerai“, – komentavo V. Ivanauskas.

Renginį Kaune aplankė FIFA prezidentas Gianni Infantino, pradėjęs susitikimą svečių ekipos gretose.

Primename, kad sekmadienį, nuo 17.30 val., S. Dariaus ir S. Girėno stadione laukia LFF taurės finalas tarp „Šiaulių“ ir Vilniaus rajono „Transinvest“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją