Katare vykstančiame pasaulio futbolo čempionate Lenkijos rinktinė gerokai priartėjo prie patekimo į kitą etapą. Piotro Lewandowskio vedama komanda šeštadienį 2:0 (1:0) įveikė sensaciją turnyro starte pateikusius Saudo Arabijos futbolininkus.

39-ą min. Piotras Zielinskis po R. Lewandowskio perdavimo pelnę pirmąjį Lenkijos rinktinės įvartį šiame pasaulio čempionate.

82-ą min. rezultatą po grubios Saudo Arabijos rinktinės klaido padvigubino jau pats R. Lewandowskis. Lenkijos nacionalinės ekipos kapitonas įsirašė pirmąjį savo įvartį pasaulio čempionatuose.

Įvartį šeštadienį mušusi Lenkijos rinktinės žvaigždė neslėpė, jog jam šis vakaras – išskirtinai emocionalus.

„Žinau, kad tai gali būti man paskutinis pasaulio čempionatas. Jau prieš mačą giedant himną jaučiau besikaupiančias emocijas.

Norėjau, jog mane prisimintų ne tik dėl to, kad žaidžiau pasaulio čempionatuose, bet ir dėl to, kad juose mušiau įvarčius.

Planetos pirmenybėse visada sunkiai kovodavau, kad pasižymėčiau, šiandien (šeštadienį) man tai pavyko“, – džiaugėsi „Barcelonai“ atstovaujantis lenkas.

Jis įvarčių sąskaitą atidaryti galėjo dar pirmose rungtynėse su Meksika, tačiau snaiperis nerealizavo 11 m baudinio.

2018 metais Rusijoje vykusios planetos pirmenybės virto tikru nusivylimu: per 270 minučių R. Lewandowskiui nepavyko pasižymėti, o Lenkija jau po dvejų rungtynių žinojo, kad savo pasirodymą baigs po grupių etapo.

„Nacionalinės komandos sėkmė yra svarbiausias dalykas. Tačiau galvoje visada yra keli procentai noro patekti į istorijos įrašus.

Žinau, kaip sunkiai kovojau, kaip sunkiai kovojome visi dėl įvarčio ir pergalės“, – kalbėjo R. Lewandowskis.

Jis – pirmasis Lenkijos rinktinėje nuo 1982-ųjų Januszo Kupcewiczio, kuris planetos pirmenybėse rungtynes užbaigė ir su įvarčiu, ir su rezultatyviu perdavimu.

Dabar Lenkijos rinktinei paskutiniame mače lapkričio 30 d. (trečiadienį 21 val.) su Argentina pakanka taško, jog pirmą kartą nuo 1986-ųjų patektų į planetos pirmenybių aštuntfinalį.


Standings provided by Sofascore

Robert Lewandowski
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją