„Sovetsky Sport“ iškėlė abejonių, ar Portugalijoje gimęs saugas pats atitinka „natūralizacijos“ kriterijus.

Pagal FIFA taisykles, atstovauti kitos šalies rinktinei gali tik jos pilietybę gavę futbolininkai, bent penkerius metus nepertraukiamai gyvenę toje valstybėje.

G. Rodriguesas į Liuksemburgą atsikraustė 2013-aisiais, o 2017 metais persikėlė į Nyderlandų klubą „Telstar“. 2018-aisiais jis perėjo į Moldovos grandus Tiraspolio „Sheriff“, praėjusį sausį pasirašė sutartį su Japonijos ekipa „Jubilo Iwata“.

„Kaip beskaičiuosi, G. Rodrigueso liuksemburgietiška karjera truko mažiau nei penkerius metus. Ir kokie bebūtų hercogystės įstatymai, jo natūralizacija buvo tiek pat legali, kiek ir J. Moraeso. Tad, vadovaujantis pačių Liuksemburgo atstovų logika, protestuoti teisę turi tiek ukrainiečiai, tiek lietuviai“, – pažymi „Sovetsky Sport“.

Šio laikraščio žurnalistų įsitikinimų, jei techniniai pralaimėjimai Europos čempionato atrankos varžybų starte bus įskaityti Ukrainai, taip pat reikėtų pasielgti ir su Liuksemburgu.

G. Rodriguesas buvo bene pastebimiausia šios komandos figūra abiejuose mačuose. 23-ejų futbolininkas įmušė pergalingą įvartį į Lietuvos rinktinės vartus (2:1) ir paskutinę minutę nukreipė kamuolį į savo vartus dvikovoje su Ukraina (1:2).

Primename, kad Liuksemburgas apskundė J. Moraesą, mat Kijevo „Dinamo“ anksčiau priklausęs futbolininkas po ketverių metų ir 8 mėnesių, praleistų Ukrainoje, buvo keliems mėnesiams išvykęs žaisti į Kiniją.

Vėliau jis grįžo į Ukrainą ir nuo 2018 metų atstovauja „Šachtar“ klubui. Ukrainos futbolo federacija tvirtina, kad, pagal vietos įstatymus, J. Moraesas gyveno šioje šalyje reikiamus penkerius metus.

Po pirmų dviejų turų ukrainiečiai pirmauja B grupėje (4 tšk.), Liuksemburgas žengia antras (3 tšk.), o vienintelį mačą sužaidusi ir taškų neturinti Lietuva – paskutinė penkta.

EURO 2020 atrankos B grupės rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Ukraina21102:14
2.Liuksemburgas21013:33
3.Portugalija20201:12
4.Serbija10101:11
5.Lietuva10011:20



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)