Šios nominacijos nugalėtojas nustatomas pagal įmuštų įvarčių skaičių ir šalies čempionato pajėgumo koeficientą.

L. Messi per 2012-2013 metų sezoną pelnė 46 įvarčius ir surinko 92 balus.

Kalbėdamas per prizo įteikimo iškilmes L. Messi pasakė, kad dar nežinąs, kada sugrįš į aikštę po traumos. Argentinietis susižeidė per Ispanijos čempionato 13-o turo rungtynes su Sevilijos „Real Betis“ komanda.

Ne aš nustatau sugrįžimo datą. Mes pažiūrėsime, kaip man seksis sveikti“, - L. Messi žodžius cituoja „Sport-Express“. - Mano tikslas - įgyti kuo geresnę formą, būti tikram, jog man neteks žaisti traumuotam ir sėkmingai sugrįžti į aikštę. Šį prizą skiriu savo klubo draugams, nes be jų pagalbos nebūčiau jo gavęs“.

Argentinietis pirmąsyk šį titulą iškovojo 2009-2010 metų sezone, pasiekęs 34 įvarčius ir 2011-2012 metų sezone, kai pagerino Ispanijos čempionatų rekordą ir pelnė net 50 įvarčių.

Šio - 2013-2014 metų sezono - rezultatyviausių žaidėjų sąraše pirmauja Madrido „Real klubo lyderis portugalas Cristiano Ronaldo, anksčiau „Auksinio batelio“ prizą iškovojęs dukart.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)