Nors finale iniciatyva priklausė argentiniečiams, kurie pagal smūgius į vartus varžovus pranoko net 18 prieš 4, per 120 minučių nė vienai komandai iš žaidimo pasižymėti taip ir nepavyko, tad teko mušti 11 m baudinius.

Čia iškart nepasisekė Arturo Vidaliui ir Lioneliui Messiui, kurio stiprus pirmas bandymas skriejo virš vartų. Visgi visi kiti keturi čiliečių smūgiai buvo tikslūs, o iš argentiniečių realizuoti baudinio nepavyko Lucasui Bigliai.

Po nesėkmingai pasibaigusios 11 m loterijos L. Messi netramdė ašarų ir jį mėgino guosti tiek savi, tiek varžovai.

Beje, abi ekipos susitikimą baigė mažumoje: 28 min. iš aikštės buvo pašalintas Marcelo Diazas, o 43 min. – Marcosas Rojo.

L. Messi taip pat užsidirbo geltoną kortelę, o pirmo pratęsimo kėlinio viduryje įsibėgėjęs ir varžovo pastumtas jis atsitrenkė į teisėją bei patiesė jį.

Tai – antras iš eilės „Copa America“ čempionų titulas čiliečiams, kurie laimėjo ir 2015 m. jų šalyje vykusias pirmenybes, kai jų finale taip pat tik po 11 m baudinių serijos 4:1 nugalėjo tuos pačius argentiniečius.

Argentina siekė pirmos pergalės „Copa America“ turnyre nuo 1993 metų ir pirmos nuo tada, kai 2005-aisiais L. Messi pradėjo žaisti rinktinėje.

Daugiausiai kartų Pietų Amerikos taurę yra iškovojęs Urugvajus (15) ir Argentina (14). Brazilijos atstovų sąskaitoje – 8-i tokie trofėjai.

Primename, kad šeštadienį Finikse vykusiame mače dėl trečios vietos Kolumbija 1:0 (0:0) palaužė šeimininkus amerikiečius.

Geriausiu 2016 m. „Copa America“ žaidėju tapo Alexis Sanchezas, rezultatyviausiu – Eduardo Vargas (6 įvarčiai), o geriausiu vartininku – Claudio Bravo. Visi jie – iš nugalėtojos Čilės rinktinės gretų.

L. Messi šiemet per penkerias rungtynes pelnė 5 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Rungtynės:

Čilė 0 – 0 Argentina, po pratęsimo ir 11 m baudinių serijos – 4:2

11 m baudiniai:

[0 – 0] Arturo Vidal -
[0 – 0] Lionel Messi -
[1 – 0] Nicolas Castillo +
[1 – 1] Javier Mascherano +
[2 – 1] Charles Aranguiz+
[2 – 2] Sergio Aguero +
[3 – 2] Jean Beausejour+
[3 – 2] Lucas Biglia-
[4 – 2] Francisco Silva+

28' Marcelo Diaz (Čilė) parodyta raudona kortelė
43' Marcos Rojo (Argentina) parodyta raudona kortelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)