Šeimininkams vienintelį įvartį 59 min. pelnė saugas Robertas Vėževičius.

Svečius nuo iškritimo išgelbėjo tikslūs Kamilio Balinskio (90 min.) ir Pavelo Komolovo (90+2 min.) smūgiai.

Jei ne jie, į pusfinalį dėl svečiuose pelnyto įvarčio būtų žengusi „Kruoja“, nes ji Vilniuje savo varžovams nusileido 1:2.

Tiesa, pakruojiškiai 64 min. buvo labai arti to, kad rezultatas būtų tapęs 2:0, tačiau „Žalgirio“ vartininką pergudravusio ir jau įvarčiu pradėjusio džiaugtis Ričardo Beniušio smūgį į tuščius vartus sustabdė tik ... ant pačios vartų linijos telkšojusi bala.

„Jeigu ne bala, įvartis būtų buvęs ir jau rezultatas būtų 2:0“, – beliko konstatuoti portalo futbolo.tv komentatoriui.

Šį epizodą galite pamatyti paspaudę ČIA – nuo 2:30 min.

DELFI primena, kad pirma komandų dvikova baigėsi aistrų proveržiu: 90 minutę „Žalgirio“ baudos aikštelėje susiginčijo Luka Peričius ir Robertas Vėževičius. Pastarajam parkritus ant vejos teisėjas Darius Petraška L. Peričių nubaudė geltona kortele ir skyrė 11 metrų baudinį, tačiau tuomet įniršo šeimininkų fanai, o D. Petraška, ilgai taręsis su savo asistentu Audriumi Jagintavičiumi, sprendimą atšaukė.

Žalgiriečiai šeštadienį namuose žais lemiamas A lygos turo rungtynes su Marijampolės „Sūduva“, kuriose jiems užtenka lygiųjų tam, kad taptų Lietuvos čempionais. Tačiau jei „Žalgiris“ pralaimės, jį taškais gali pavyti Klaipėdos „Atlantas“.

Turnyro pusfinalyje žais ir pirmo diviziono čempionas „Klaipėdos Granitas“

Kitos atsakomos turnyro ketvirtfinalio rungtynės tarp pirmos (I) lygos nugalėtojo „Klaipėdos Granito“ ir A lygos dalyvės Šiaulių „Šiaulių“ komandos baigėsi lygiosiomis 0:0.

Į pusfinalį iškopė uostamiesčio komanda, dėka pirmame ketvirtfinalio mače spalio 23-ia dieną svečiuose įmušto įvarčio (1:1).

Trečiadienio mače Klaipėdoje iš aikštės buvo pašalintas Dovydas Medžiaušis (60 min.).

„Banga“ sutriuškino Dainavą“

Trečiame taurės turnyro atsakomajame mače Gargždų „Banga“ namuose sutriuškino Alytaus „Dainavą“ 4:0 (2:0) ir atsirevanšavo varžovams už nesėkmę svečiuose 1:2. Įvarčius nugalėtojams pelnė Martynas Dūda (22-ą), Aurelijus Staponka (35-ą), Tomas Salamanavičius (79-ą) ir
Mantas Gudauskas (90+1 min.).

Į pusfinalį iškopė ir „Trakai“

Ketvirtose ketvirtfinalio rungtynėse I lygos pirmenybių bronzos medalininkas Trakų „Trakų“ klubas svečiuose 3:2 antrąsyk įveikė II lygos Pietų zonoje dalyvę Vilniaus MRU ekipą ir tapo ketvirtu pusfinalio dalyviu.

Pirm susitikimą savo aikštėje „Trakų“ futbolininkai laimėjo 3:0.

Atsakomosios LFF taurės ketvirtfinalio rungtynės:

Pakruojo „Kruoja“ 1 – 2 Vilniaus „Žalgiris“** (pirmas mačas 1:2)
59' [1 – 0] Robertas Vėževičius
90' [1 – 1] Kamilis Balinskis
90+2' [1 – 2] Pavelas Komolovas

„Klaipėdos Granitas“** 0 – 0 Šiaulių „Šiauliai“ (pirmas mačas 1:1)

22' Martynas Dūda [1 - 0]
35' Aurelijus Staponka [2 - 0]
79' Tomas Salamanavičius [3 - 0]
90+1' Mantas Gudauskas [4 - 0]

Vilniaus MRU 2 – 3 Trakų „Trakai“*** (pirmas mačas 0:3)

** - iškopė į pusfinalį

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)