Į aštuntfinalį nepateko nei Brazilijos, nei Italijos futbolininkės.

Brazilės lemiamame, trečiame, ture taip ir neatrakino Jamaikos komandos vartų – 0:0 (0:0). Lygiosios buvo naudingesnės būtent pastarajai, kuri su 5 taškais paliko Pietų Amerikos atstoves (4 tšk.) sau už nugarų ir F grupėje finišavo antra.

17 kartų varžovių vartų link smūgiavusios brazilės nieko nepešė ir nepramušė geriausia mačo žaidėja pripažintos Rebeccos Spencer pirštinių. Tokiu būdu Brazilija pirmą kartą nuo pat 1991-ųjų grupės mače liko neįmušusi.

Savo ruožtu pirmą sykį istorijoje tolyn žengusios jamaikietės atkrintamosiose susikaus su H grupės nugalėtoja, o ja pretenduoja tapti Kolumbija arba Vokietija.

Fiasko patyrė ir Italijos rinktinė, kuri kontroliavo padėtį, bet per pridėtą laiką 2:3 (1:1) neatsilaikė prieš Pietų Afrikos Respublikos pajėgas.

Italės, kurioms užteko ir lygiųjų, 11 minutę išsiveržė į priekį, kai realizavo 11 metrų baudinį, tačiau 32 min. gynėja Benedetta Orsi lygioje vietoje stipriai pasiuntė kamuolį atgal ir nuginklavo savo pačios komandos vartininkę bei prikėlė afrikietes naujam gyvenimui.

Antrame kėlinyje vėl apsikeitus įvarčiais lemtingu tapo epizodas 90+2 min., kai puikaus perdavimo sulaukusi Thembi Kgatlana išplėšė PAR aukso vertą pergalę.

Tai italės atsidūrė už borto, o Afrikos žemyno atstovės prasibrovė į aštuntfinalį, kur mes iššūkį Nyderlandų moterims.

Ketvirtadienį pirmasis čempionato etapas baigsis H grupės susirėmimais tarp Kolumbijos ir Maroko bei Vokietijos ir Pietų Korėjos.

Titulą gina JAV rinktinė, triumfavusi tiek 2015-aisiais Kanadoje, tiek ir 2019-aisiais Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją