Šiuos, kovingu charakteriu pasižyminčio 26-erių metų futbolininko žodžius, atspindi ir jo žaidimas. T. Pekas atstovaudamas žalgiriečiams jau spėjo pelnyti 3 įvarčius bei atlikti 5 rezultatyvius perdavimus.

Saugo pozicijoje rungtyniaujantis žaidėjas pasidalino savo įspūdžiais apie pirmąją šio sezono pusę, adaptaciją komandoje ir gyvenimą sostinėje.

- Kaip vertini komandos pasirodymą pirmoje sezono pusėje?

- Demonstruojame neblogą žaidimą. Žinoma, buvo ne tik gerų, bet ir blogų rungtynių. Manau, jog pirmoje sezono pusėje praradome per daug taškų. Jeigu nebūtume kai kuriuose susitikimuose padarę apmaudžių klaidų, dabar savo sąskaitoje turėtume penkiais, galbūt šešiais taškais daugiau. Toks jau tas futbolas. Net ir gerai žaisdamas ne visada gali laimėti ir iškovoti tris taškus. Kaip ten bebūtų, nesame patenkinti užimama antra vieta, nes mūsų tikslas yra būti pirmiems. Vis dar turime visas galimybes pakilti į turnyrinės lentelės viršūnę, tad uoliai dirbame ir siekiame savo tikslo.

- Kokios stipriosios „Žalgirio“ pusės?

- Nemanau, kad pasižymime kokiais nors itin ypatingais ar unikaliais žaidimo bruožais. Esame stiprūs kaip komanda. Visose grandyse turime daug lygiaverčių futbolininkų, kurie vienas kitą papildo.

- Ar esi patenkintas savo žaidimu?

- Esu labiau patenkintas nei nepatenkintas. Dauguma žaistų rungtynių buvo sėkmingos. Žinoma, norėtųsi, kad pavyktų sėkmingai pasirodyti ne daugumoje, o visuose susitikimuose. To siekiu kiekvienose rungtynėse ir treniruotėse.

- Tai, kad vyriausiasis treneris yra kroatas, tau padeda?

- Mano žaidimui tai didelės įtakos neturi. Galbūt lengviau dėl to, kad atvykus į svetimą šalį nuo pat pirmos dienos nejaučiau kalbos barjero. Manau, jog nesvarbu kokia yra trenerio tautybė, svarbu, kad jis gerai išmanytų savo darbą.

- Ar jau pripratai rungtyniauti ant dirbtinės dangos?

- Pirmomis savaitėmis buvo labai keista ir neįprasta, netgi sudėtinga. Gimtinėje niekada neteko žaisti ant tokios dangos, todėl man tai buvo visiška naujovė. Prireikė kelių savaičių, kol prie jos pripratau. Dabar jaučiuosi komfortabiliai tiek ant dirbtinės, tiek ant natūralios stadiono dangos.

- Labiau mėgsti žaisti saugo ar puolėjo pozicijoje?

- Aikštėje laisviau jaučiuosi žaisdamas saugo pozicijoje. Galbūt todėl, kad joje rungtyniavau pastaruosius trejus metus. Tačiau, jeigu komandai reikia pagalbos atakos smaigalyje, galiu sėkmingai žaisti ir puolėju.

- Kuris paties įmuštas įvartis tau įsiminė labiausiai?

Visi įmušti įvarčiai man buvo svarbūs ir malonūs. Jeigu reikėtų rinktis, tikriausiai išskirčiau įvarčius į Vilniaus REO ir Šiaulių „Šiaulių“ komandos vartus. <

- Ar nesigaili sprendimo atvykti rungtyniauti į Lietuvą?

- Tikrai ne. Atstovauju stipriai komandai, kuri savo šalies čempionate kovoja tik dėl aukščiausių vietų. Nemanau, kad gimtinėje man būtų sudarytos geresnės sąlygos rungtyniauti ir tobulėti nei čia, Lietuvos vicečempionų ekipoje. Būdamas šioje šalyje jaučiuosi kaip namuose, o futbolo atžvilgiu - galbūt net geriau.

- Kokie pagrindiniai skirtumai tarp futbolo Lietuvoje ir Kroatijoje?

- Didelių skirtumų neįžvelgiu, tačiau vienas yra neginčijamas – geresnės Kroatijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančių žaidėjų techninės galimybės.

- Ar sudėtinga atstovauti komandai visą vasarą, kai daugumos kitų lygų žaidėjai ilsisi?

- Jokių papildomų sunkumų ar diskomforto man tai nesukelia. Gimtinėje tokiu metų laiku dažnai treniruodavausi. Lietuvoje ir Kroatijoje vasarą vyraujančio klimato skirtumai nėra tokie dideli, kad prie jų reikėtų specialiai prisitaikyti ar adaptuotis.

- Kaip gyvenimas Vilniuje?

- Šiame mieste apsipratau labai greitai. Galbūt todėl, kad jis man šiek tiek primena Zagrebą. Vilnius į jį panašus ne tik savo dydžiu, bet ir gyventojų kultūra. Per čia praleistą pusmetį jau spėjau pamėgti kelis restoranus bei vietas senamiestyje. Tik gaila, jog negaliu tiksliai įvardyti jų lokacijos ir pavadinimų (juokiasi).

- Su kuo gyveni?

- Gyvenu vienas bute, bet dėl to neliūdžiu. Kroatijoje taip pat tekdavo gyventi vienam, atskirai nuo šeimos. Su artimaisiais ir draugais dažnai bendrauju internetu. Žinoma, pasiilgstu jų, tačiau tokia sportininko dalia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)