Augant įtampai dėl rugsėjo 9-ą dieną Vemblio stadione Londone įvyksiančių svarbių Pasaulio čempionato Europos zono 6 grupės kvalifikacinių rungtynių, kuriose susitiks Anglijos ir Kroatijos nacionalinės rinktinės, kroatų futbolo federacijos prezidentas Vlatko Markovičius užsipuolė „Premier“ lygos klubus.

V. Markovičius tvirtina, kad anglų klubams atstovaujantys Kroatijos žaidėjai per „Premier“ lygos rungtynes yra specialiai traumuojami, kad negalėtų žaisti už rinktinę.

Kroatijos futbolo federacijos prezidentas padarė šį pareiškimą po to, kai paaiškėjo, kad per praėjusį savaitgalį įvykusį „Tottenham“ ir „Birmingham City“ klubų susitikimą saugas Luka Modričius susilaužė koją ir todėl tris mėnesius negalės padėti rinktinei.

Prieš metus žymus puolėjas Eduardo, žaisdamas Londono „Arsenal“ klube, rungtynėse su Birmingemo klubu susilaužė koją bei išsinarino kulkšnį ir todėl nežaidė per pirmąsias kvalifikacines rungtynes tarp Anglijos ir Kroatijos.

„Tai yra baisu, kas mums nutiko. Galbūt kas nors turi ką nors prieš mus ar mūsų nacionalinę rinktinę“, – svarstė V. Markovičius.

„Praėjusiais metais, jie sužalojo Eduardo, o dabar tas pats nutiko L. Modričiui. Aš galiu tik spėlioti, ar tai sutapimas, ar varžybų su Anglija išvakarėse kažkas padarė tai specialiai“, – teigė Kroatijos futbolo federacijos prezidentas.

„L. Modričius yra svarbiausias mūsų žaidėjas. Jis mums kaip Andresas Iniesta „Barcelonai“. Be jo, mūsų šansai laimėti yra labai smarkiai sumažėję“, – tvirtino V. Markovičius.

Pirmąjį rinktinių susitikimą išvykoje anglai laimėjo 4:1.

6 grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Anglija 7 7 0 0 26-4 21
2. Kroatija 7 4 2 1 15-7 14
3. Ukraina 6 3 2 1 9-6 11
4. Baltarusija 6 3 0 3 15-10 9
5. Kazachstanas 7 1 0 6 7-22 3
6. Andora 7 0 0 7 2-25 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją